FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan branitelja Pakraca i Lipika

ZAGREB, 19. kolovoza 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas na svečanosti u povodu Dana branitelja Pakraca i Lipika koju je organizirala Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata gradova Pakraca i Lipika.
ZAGREB, 19. kolovoza 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas na svečanosti u povodu Dana branitelja Pakraca i Lipika koju je organizirala Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata gradova Pakraca i Lipika.

U spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, s izaslanstvom Ministarstva branitelja, položila je vijenac i zapalila svijeću kod glavnog križa na gradskim grobljima u Lipiku i Pakracu.

Vijence su položila i izaslanstva Požeško-slavonske županije, gradova Pakraca i Lipika, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata gradova Pakraca i Lipika te izaslanstva predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz ostalih županija koje su sudjelovale u obrani Pakraca i Lipika.

Potpredsjednica Vlade otvorila je u Lipiku i Spomen-sobu Domovinskog rata, izgrađenu u spomen na više od 250 poginulih branitelja i više od 50 branitelja nestalih u Domovinskom ratu na pakračkome i lipičkome području.

Tom je prigodom istaknula da je i izgradnja Spomen-sobe u Lipiku, koji je uz Pakrac jedan od najviše stradalih gradova u Domovinskom ratu, primjer borbe protiv zaborava istine o Domovinskom ratu, koji je bio pravedan, obramben i osloboditeljski, te trajan znak sjećanja na sve poginule branitelje koji su najzaslužniji za stvaranje slobodne i samostalne Republike Hrvatske.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor uručila je 42 ugovora o darovanju stanova i kuća na temelju Uredbe o darovanju stanova i kuća u vlasništvu Republike Hrvatske na područjima posebne državne skrbi hrvatskim braniteljima te članovima obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koju je Vlada donijela prošle godine.

Istaknula je da se i na taj način nastavlja skrb Vlade glede stambenog zbrinjavanja hrvatskih branitelja. Podsjetila je da se gradi 295 stanova za hrvatske ratne vojne invalide i članove obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, a priprema se izgradnja 263 stana.

Hrvatska je za stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja dosad izdvojila više od dvije milijarde kuna, rekla je potpredsjednica Vlade Kosor, dodajući da je nedavno u Sinju dodijeljeno 12 stanova, a u Zagrebu 92 stana.

Prije početka svečanosti u povodu Dana branitelja Pakraca i Lipika potpredsjednica Vlade sastala se u Lipiku s gradonačelnikom Antunom Haramijom, pakračkim gradonačelnikom Davorom Huškom i gradonačelnikom Pleternice Franjom Lucićem te državnim tajnikom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Damirom Špančićem.

Razgovarali su o prioritetima obnove, izgradnji brze ceste prema Pakracu i Lipikua te očuvanju vodozahvatnog sustava na tom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙