FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 19. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 19. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

RIJEKA - U Brodogradilištu "3. maj" danas je porinut tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija, nosivosti 51.800 tona, koji se gradi za "Latvian Shipping Company" iz Rige. Tanker je dugačak 195,3 metra, širok 32,2 metra i visok 17,8 metara, a gaz mu je 12 metara. Glavni brodski motor ima snagu 9650 kilovata, a izradila ga je Tvornica motora i dizalica "3. maj". Riječ je o trećem od 10 tankera vrijednih oko 350 milijuna dolara koje će riječko brodogradilište isporučiti istom naručitelju iz Letonije. Prema podacima iz Uprave Brodogradilišta "3. maj", u knjizi narudžaba je 16 brodova, vrijednih oko 660 milijuna dolara, koji bi trebali biti izgrađeni do 2010.

ZAGREB - Kriminalističkom obradom provedenom nad dvojicom muškaraca u dobi od 25 i 26 godina te 28-godišnjom ženom zagrebačka policija je na području Velike Gorice zaplijenila 781 gram droge - amfetamina, tzv. "speeda" visoke kakvoće, 197 grama hašiša, jedan gram marihuane te vagu za precizno mjerenje s tragovima amfetamina i više komada raznog streljiva, izvijestila je danas zagrebačka Policijska uprava. Riječ je o jednoj od važnijih zapljena te vrste droge tijekom ove godine, rekao je na konferenciji za novinare načelnik Ureda načelnika zagrebačke Policijske uprave Krunoslav Borovec.

ZAGREB - U akciji suzbijanja ilegalnog prometa stokom i mesom, Ministarstvo poljoprivrede otkrilo je, u suradnji s policijom, u Kučićima kod Omiša dvije ilegalne klaonice - u jednoj 500 kilograma mesa i 76 komada stoke, a u drugoj 329 komada kože bez dokumentacije - te je protiv dvojice vlasnika podnijelo prekršajne i kaznene prijave. Kasno sinoć završen je nadzor i kriminalistička istraga u kojoj je utvrđen promet i klanje stoke u ilegalnoj klaonici u Kučićima kod Omiša, doznaje Hina od glasnogovornika Ministarstva poljoprivrede Mladena Pavića. Tijekom kriminalističke obrade u klaonici Joze Rabotega zatečeno je 500 kilograma mesa te 66 svinja, pet kozlića, četiri teleta i jedno june bez ikakve dokumentacije, rekao je Pavić.

ZAGREB - Promet je pojačan na glavnim državnim cestama i autocestama, no najviše oko većih turističkih središta u priobalju (D 8 Split-Omiš i Riječka obilaznica), te na autocestama koje vode od graničnih prijelaza prema moru, izvijestio je popodne u 13 sati Hrvatski auto-klub. Na autocesti A 1 Zagreb-Split promet je gust u oba smjera. Na izlazu naplate Lučko, kod Zagreba, kolona je duga 300 metara i nema dugog čekanja. Pred tunelom Sveti Rok, sa sjeverne strane, kolona je duga oko 11 kilometara, a pred južnom stranom, prema unutrašnjosti, kolona je duga oko 12 kilometara. Kolona na Istarskom ipsilonu od Umaga prema granici sa Slovenijom duga je oko 15 kilometara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙