FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 17. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 17. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

NEW YORK - Predstavnici desetak zemalja koje su mogući sudionici u proširenim mirovnim snagama UN-a u Libanonu sastaju se u četvrtak u New Yorku kako bi se dogovorili o načinu djelovanja tih postrojbi, a UN se nada da će mnoge pristati dati svoje vojnike. Francuska je spremna voditi te snage najmanje do veljače, ali je francuska ministrica vanjskih poslova Michele Alliot Marie u srijedu izjavila da mirovne snage trebaju imati dosta resursa i jasnu misiju ili će se situacija u Libanonu pretvoriti u katastrofu.

JERUZALEM - Izraelska je vojska u četvrtak objavila da je počelo "prebacivanje odgovornosti" nad južnim Libanonom uz raspoređivanje libanonske vojske na tom području. Libanonske su postrojbe ušle u južni Libanon kako bi preuzele kontrolu nad uporištima Hezbollaha zajedno s UN-ovim mirovnim snagama dok se izraelska vojska povlači nakon 34-dnevnog rata s pripadnicima tog pokreta. Prema riječima svjedoka, libanonske su postrojbe počele prelaziti rijeku Litani, oko 20 kilometara od izraelske granice.

SEATTLE - Američke carinske vlasti evakuirale su u srijedu jedan od najvećih sjeverno-američkih lučkih terminala u Seattleu i pozvale protueksplozijsku jedinicu nakon što su psi tragači upozorili na mogućnost da dva brodska kontejnera iz Pakistana sadrže eksploziv. Policija iz Seattlea ustanovila je da u kontejnerima nema eksploziva, ali se i dalje istražuje ima li opasnih tvari, rekao je glasnogovornik luke.

WASHINGTON - Američka svemirska agencija NASA dala je u srijedu zeleno svjetlo za lansiranje svemirskog shuttlea Atlantis nakon dvodnevne sigurnosne inspekcije. Lansiranje shuttlea prema Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) predviđeno je za 27. kolovoza u 22,30 po srednjoeuropskom vremenu iz Cape Canaverala na Floridi.

COLOMBO - Više od 50 osoba je poginulo, najvećim dijelom pripadnika Tamilskih tigrova, u četvrtak u ujutro u sukobu s vojskom Šri Lanke, objavilo je ministarstvo obrane. Glasnogovornik ministarstva izjavio je da su uspjeli odbiti napad pobunjenika na linije obrane vojske na poluotoku Jaffna. Dodao je da su Tamilski tigrovi izveli napad na jugozapadni dio poluotoka Jaffna uz potporu s mora brodova. Tu zonu kontroliraju vladine snage, ali je opkoljena područjima koje drže pobunjenici. Glasnogovornik nije htio govoriti o gubicima u redovima vojske, ali se od neimenovanih izvora u okviru vojske saznaje da je poginulo najmanje šest vojnika, a šezdesetak ih je ranjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙