FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 16. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 16. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

SPLIT - Do pomorske nesreće, koja se dogodila jutros prije 9 sati kada je trajekt "Bartol Kašić" prilikom pristajanja udario u splitsku obalu, došlo je zbog toga što su otkazala oba brodska motora, odnosno nisu prihvatili vožnju krmom, navodi se se u priopćenju Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. Zapovjednik "Bartola Kašića" Karpo Šabašov pokušao je zaustaviti brod obaranjem obaju sidara, međutim nije uspio. U toj pomorskoj nesreći, kako je za Hinu izjavio zamjenik ravnatelja splitske kirurgije prof. dr. Vedran Radonjić, dosad je 18 osoba zatražilo liječničku pomoć, a među njima je šest teže ozlijeđenih od kojih su troje zadržani na bolničkom liječenju.

ZAGREB - Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) na današnjoj konferenciji za novinare izrazila je potporu inicijativi Hrvatske udruge sindikata (HUS) da se izradi novi temeljni kolektivni ugovor na razini države kojim bi se regulirala minimalna prava i obveze zaposlenih i poslodavaca. Novi temeljni ugovor preciznije bi razradio odredbe Zakona o radu, a obuhvatio bi sve zaposlene u državi, pa tako i velik broj obespravljenih radnika koji sada nisu obuhvaćeni kolektivnim ugovorima, rekao je član Središnjeg vijeća HSLS-a Goran Vojković.

ZAGREB - Za jesenski upisni rok u srednjim školama Republike Hrvatske s gimnazijskim programima, programima likovne umjetnosti i dizajna, glazbene i baletno-plesne umjetnosti, te u četverogodišnjim i trogodišnjim strukovnim školama ostalo je 8.496 slobodnih mjesta. Prijave za upise u srednje škole primat će se 29. kolovoza, objava rezultata bit će 30. kolovoza, a upisi učenika 31. kolovoza. Školska godina prema kalendaru počet će 4. rujna. Po podatcima Ministarstva znanosti, za jesenski rok ostalo je u trogodišnjim strukovnim školama - 4.759 mjesta, četverogodišnjim strukovnim školama - 2.378 mjesta, u gimnazijama - 1053 mjesta, glazbenim i baletno-plesnim programima - 251 mjesto te u programima likovne umjetnosti i dizajna - 55 mjesta.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić danas je na konferenciji za novinare rekao da HSP nije zadovoljan vanjsko-političkim stanjem Hrvatske, a to znači niti radom predsjednika Republike Stjepana Mesića u dijelu u kojem je Mesić sukreator vanjske politike. Kao povod za konferenciju za novinare Đapić je naveo nedavni intervju predsjednika Mesića Hrvatskom radiju u kojem je, naglasio je, "na sebi specifičan način i uvredljivo odreagirao na moju kritiku o reakciji hrvatske Vlade na izjavu srbijanskog premijera Vojislava Koštunice da je 'Oluja zločin bez kazne'".

PREMANTURA - Četvorica mlađih talijanskih državljana jučer su iz svoja dva automobila u Premanturi pokraj Pule kroz prozore automobila u prolaznike uperili dva kalašnjikova i sačmaricu izazivajući strah i izbezumljenost građana, no nakon policijske intervencije utvrđeno je da je riječ o vjernim kopijama, potvrdio je danas glasnogovornik PU Robert Pavleković. "Naoružani talijanski 'kvartet' vozeći se kroz Premanturu, na zaprepaštenje brojnih turista i građana, uputio se prema rtu Kamenjaku gdje ih je pronašla policija i utvrdila da su Talijani koristili vjerne kopije dva kalašnjikova i jedne sačmarice.

GALIŽANA - Patrik Rudić (27) iz Galižane poginuo je prijepodne u poslovnoj zoni u Galižani u blizini tamošnje bravarije, kada ga je prignječio dio limenog platoa na koji se srušio metalni stup od 11 metara, potvrdio je novinarima istražni sudac pulskoga Županijskog suda Eugen Pustijanac nakon očevida. Istražni je sudac zatražio obdukciju te analizu uzoraka krvi i urina preminuloga. Po Pustijančevim riječima, nesretni je mladić, radeći u improviziranoj hali za pjeskarenje, ostao priklješten kada se taj neučvršćeni stup srušio na gornji dio platoa koji je prignječio Rudića po sredini tijela. Od teških ozljeda mladić je preminuo na mjestu nesreće.

OGULIN - Noćas oko 2,10 sati u Oštarijama u općini Josipdol nakon sudara s osobnim automobilom smrtno je stradao policijski djelatnik Policijske postaje Ogulin na službenom motociklu marke "BMW" Davor Udiković (36). Istražni sudac Ivan Perković, koji je bio na očevidu, rekao je za Hinu da se sudar dogodio kada se policajac na motociklu pretječući osobni automobil na punoj crti, sudario s tim vozilom te odletio prema kući ispred koje se nalazio stup u koji je udario. Udiković je od zadobivenih ozljeda preminuo u Općoj bolnici Ogulin, a sudac Perković zatražio je obdukciju s analizom moguće alkoholiziranosti preminulog policajca.

(Hina) xmkuz ygkat

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙