FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Friščić na akademiji mladih HSS-a

ZADAR, 7. kolovoza 2006. (Hina) - Predsjednik HSS-a Josip Friščić otvorio je danas u Zadru 9. Ljetnu akademiju mladih HSS-a.
ZADAR, 7. kolovoza 2006. (Hina) - Predsjednik HSS-a Josip Friščić otvorio je danas u Zadru 9. Ljetnu akademiju mladih HSS-a.

Akademija traje do 13. kolovoza, a u njezinu radu sudjeluje stotinjak mladih članova HSS-a. Skup organizira sveučilišna organizacija HSS-a uz potporu Zaklade "Hanns Seidel" i Udruge za promicanje hrvatske političke povijesti "Neda Prpić Gamiršek".

Friščić je rekao da se ideje braće Radić kao nit vodilja protežu tijekom 104 godine postojanja HSS-a. Te nam ideje ne trebaju samo kao povijest, nego i kao literatura iz koje treba iščitati sadašnjost i prepoznati poteze i smjerove koje treba povući hrvatski narod.

"Sačuvali smo svoj identitet zahvaljujući jeziku, vjerskom opredjeljenju i tradiciji, no danas smo ponovno pred novim procesima i izazovima, preciznije pred europskim integracijama. Od drugih razlikovat ćemo se upravo po našem jeziku, tradiciji i kulturi i to moramo čuvati", rekao je.

Predsjednik HSS-a pozvao je zatim mlade da se bave politikom, jer ako se oni neće baviti njome, politika će se baviti njima.

Rekao je da je HSS po istraživanjima sada treća politička stranka u Hrvatskoj, a od svih ostalih političkih stranaka, na vlasti ili oporbi, razlikuje se po tome što se zauzima za očuvanje nacionalnih interesa. Sve druge političke stranke imaju za cilj što je moguće brže priključiti se EU, ali samo HSS pokreće inicijativu za zaštitu i punu primjenu ekološko-ribolovnog pojasa na našem moru. Ne prođe li rasprava o tome u Saboru ove jeseni, HSS definitivno pokreće referendum o tom pitanju, rekao je predsjednik HSS-a Josip Friščić pred mladima HSS-a danas u Zadru.

Predsjednik sveučilišne organizacije HSS-a Andrija Damjanović rekao je da je kroz rad Ljetne akademije u dosadašnjih 9 godina prošlo više od 1000 članova stranke. Najveći problem je u Hrvatskoj nezaposlenost mladih, čak ih je 34 posto u kategoriji nezaposlenih i po tome je Hrvatska na vrhu u Europi jer sve druge zemlje imaju tek oko 8 posto nezaposlenih mladih unutar iste kategorije, rekao je Damjanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙