FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 7. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 7. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

POŽEGA - Bivši HDZ-ov župan Požeško-slavonske županije i saborski zastupnik Anto Bagarić izjavio je danas na konferenciji za novinare da "nikakva državna revizija nije mogla utvrditi dug od 278 milijuna kuna Požeško-slavonske županije jer takav dug ne postoji". Bagarić navodi da u izvješću državne revizije stoji da obveze Županije na dan 31.svibnja ove godine iznose 57,7 milijuna kuna te da je sve ostalo plod vlastite računice sadašnjeg požeškog župana Zdravka Ronka, koji je zbrajajući kruške i jabuke obmanuo vijećnike skupštine ne dajući im cjelovit nalaz državne revizije već vlastite zaključke kao i osobni plan sanacije Županije. Bagarić je kazao da nije trebalo doći do blokade žiro-računa županije jer je trebalo samo podmiriti neplaćene dvije rate Županijske uprave za ceste.

ZAGREB - Vlada ne prikazuje realno stanje u hrvatskom gospodarstvu, nije pokrenula ni jedan razvojni projekt, pa nema nikakvog razloga za njezino samozadovoljstvo s kojim je otišla na godišnji odmor, izjavio je danas SDP-ov saborski zastupnik Mato Crkvenac na konferenciji za novinare. Dodao je da je to platforma izborne promidžbe Vlade koja ne prihvaća stvari realno, već glorificira uspjehe kojih zapravo nema. Osvrčući se na prošlotjedne tvrdnje iz Banskih dvora o pozitivnim makroekonomskim kretanjima i gospodarskom rastu, Crkvenac kaže da se ti podaci odnose na tek par mjeseci, a da prema tim "istrgnutim podacima prema trenutnim potrebama" Vlada građanima servira strateški okvir koji ništa ne rješava.

ZAGREB - Udruga RODA - Roditelji u akciji izrazila je danas nezadovoljstvo odredbom novog Zakona o osnovnom zdravstvenom osiguranju da naknadu plaće za bolovanje zbog komplikacija u trudnoći isplaćuje poslodavac, umjesto Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), s time da je HZZO obvezan vratiti isplaćenu naknadu u roku 45 dana. Po starom Zakonu o zdravstvenom osiguranju, obveznik isplate bolovanja zbog komplikacija u trudnoći bio je HZZO, pa su trudnice imale financijsku sigurnost bez obzira na samovolju ili nelikvidnost njihovih poslodavaca, kaže se u priopćenju RODA. Udruga ocijenjuje da, novi zakon, u kombinaciji s postojećim stanjem na tržištu rada, dovodi dio trudnica u posebno težak položaj jer ako ima poslodavac ne isplati naknadu, neće je dobiti od HZZO-a.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Uprave Narodnih novina Milivoj Fučkar potpisali su danas ugovor između Grada Zagreba i Narodnih novina. O nabavi i distribuciji besplatnih udžbenika za zagrebačke osnovnoškolce vrijedan 39, 4 milijuna kuna. Udžbenici će učenike osnovnih škola čekati u školama prvog dana nastave, a najviše je udžbenika za četvrti razred - 8546, a najmanje za prvi - 7590 udžbenika.

POREČ - U Poreču su tijekom jučerašnjeg dana skinute tri talijanske zastave od kojih je jedna spaljena, priopćila je danas istarska policija na konferenciji za novinare. Jučer ujutro istarskoj je policiji dojavljeno da kod raskrižja "Stari semafori" skupina mladića pali talijansku zastavu. Dolaskom na mjesto događaja djelatnici policije zatekli su djelomično spaljenu talijansku zastavu. Policiji je jučer još dojavljeno da je skinuta talijanska zastava s Trga Joakima Rakovca te kod Općinskog suda u Poreču. Policija intenzivno traga za počiniteljima ovog djela. Predsjednik Talijanske unije i saborski zastupnik Furio Radin izrazio je ogorčenje ovim vandalskim činom te je izrazio nadu kako će policija u što kraćem roku pronaći počinitelje.

PLOČE - Sinoć oko 22 sata u luci Ploče smrtno je stradao Veselko Marević, rođen 1960. godine u Umčanima kod Vrgorca, radnik pločanske Luke, izvijestila je danas policija. Prilikom čišćenja u potpalublju broda pod zastavom Velike Britanije došlo je do obaranja veće količine ugljena s visine od 15 metara. Tom je prigodom veća količina ugljena zatrpala nesretnog Veselka Marevića. On je odmah prevezen u Dom zdravlja Ploče gdje je ubrzo preminuo. Na mjestu događaja u suradnji s inspektorom rada izvršen je očevid.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙