Porculanski tanjuri i šalice, kristalne čaše, srebrni pribor za jelo, stolnjaci i salvete resili su stol za kojim je objedovala građanska obitelj. Objedovalo se u blagavaonici na čijim su zidovima bile umjetničke i obiteljske slike, zidni sat, a na podu tepih.
U seoskoj obitelji kuhinja je bila mjesto okupljanja, jezgra doma. Pod joj je bio zemljani, na zidovima "zidnjaci", odnosno ručno izvezene kuhinjske krpe. Na skromnom, drvenom stolu iz 'domaće radinosti' plehnati su tanjuri, zemljane zdjele i vrčevi, aluminijski pribor za jelo.
Predmete izložene u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije u Preradovićevoj 42 ustupila je Agneza Štajer.
Ta izložba o materijalnom naslijeđu svojevrsni je uvod u turističko kulinarsku manifestaciju "Kaj su jeli naši stari" koja će se od 25. do 27. kolovoza održati u Vrbovcu.
Udruge vrbovečkih žena, čijim je trudom manifestacija opstala, ove će godine izložiti svatovska jela koja će se moći i kušati. Nedjelja, 27. kolovoza posjetiteljima će dočarati što su jeli hrvatski plemenitaši Zrinski, kakav im je bio dvorac i kako su živjeli - u tu svrhu gradska će tržnica biti pretvorena u dvorac Zrinskih, pored kojega će biti i srednjovjekovni vojnički logor.