FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 4. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 4. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te 11. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" izaslanstvo Hrvatskog sabora položilo je danas vijence i zapalilo svijeće na zagrebačkom Mirogoju. Izaslanstvo Hrvatskoga sabora na čelu s predsjednikom Sabora, Vladimirom Šeksom položilo je vijenac kod Središnjeg križa u aleji hrvatskih branitelja, kod groba prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te kod spomenika nestalim i neidentificiranim žrtvama Domovinskog rata na Krematoriju.Na Mirogoju kod Središnjeg križa u aleji branitelja vijence, između ostalog su položila i izaslanstva SDP-a, predvođena Milankom Opačić te Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

ZAGREB - Novinar Domagoj Margetić jutros je na zagrebačkom Županijskom sudu odbio primiti nalog Haaškog suda kojim mu se, navodno, zabranjuje javna objava popisa zaštićenih svjedoka s haaškog suđenja generalu Tihomiru Blaškiću, tvrdeći da je nalog protivan hrvatskim zakonima i Ustavnom zakonu o suradnji s Haagom. "Kršio bi hrvatske zakone kada bi na ovaj način primio nalog iz Haaga", kazao je Margetić novinarima na Županijskom sudu. Margetić je došao kod sutkinje Renate Miličević, ali nije želio primiti nalog, pa će Predsjedništvo Županijskog suda o tome izvijestiti Ministarstvo pravosuđa, a ono Haaški sud.

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka (HSS) od sutra će diljem Hrvatske početi dijeliti anketne listiće kako bi dobila sliku života prosječnog domaćinstva i odgovor na pitanje podržavaju li građani ispravljanje nepravdi prema novim umirovljenicima, najavljeno je danas novinarima u HSS-u. Preko HSS-ovih organizacija na terenu građanima će se podijeliti oko deset tisuća listića, a rezultati upitnika znat će se koncem kolovoza, rekao je potpredsjednik HSS-a Damir Bajs. Anketni listići dijelit će se na javnim mjestima, umirovljenicima, zaposlenima, studentima.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić uputio je danas brzojav sućuti obitelji istaknutog etnologa Ivana Ivančana u kojemu ističe da je taj iznimni znanstvenik svojim istraživačkim i pisanim djelom dubinski zahvatio u fenomen tradicijskog plesnog nasljeđa i običaja u cjelini hrvatskoga etničkog prostora. "Njegovo djelo našlo je odraz u izravnoj primjeni - antologijskim koreografskim ostvarenjima, plesnim pučkim postignućima koja su zadržala izvornost te se izdigla na razinu umjetničkog i kreativnoga čina" podsjetio je Biškupić.

KRALJEVICA - Brodica namijenjena čišćenju mora od plivajućih, tekućih i krutih otpadaka i za intervencije u slučaju iznenandnih onečišćenja, izgrađena u brodogradilištu "Kraljevica", predana je danas na korištenje Spltitsko-dalmatinskoj županiji. Investitor je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u ime kojega je splitsko-dalmatinskom županu Anti Sanaderu brodicu predao državni tajnik zaštite okoliša Davor Mrduljaš.

ŠIBENIK - Tešku prometnu nesreću, u kojoj je sinoć kod čvora Pirovac poginula četvorogodišnja djevojčica, izazvala je njezina 30-godišnja majka prebrzom vožnjom i protiv nje će biti podnesena kaznena prijava, priopćila je danas PU Šibensko-kninska. Ona je zbog neprilagođene brzine svojim automobilom prešla na suprotni prometni trak i izravno se sudarila s automobilom u kome je bilo pet putnika, kaže se u priopćenju. Zbog teških ozljeda zadržana je Odjelu intenzivne njege u šibenskoj bolnici, a u toj su nesreći teško ozlijeđeni i 38-godišnji vozač i dvoje malodobne djece iz drugog automobila. Putnica u tom automobilu lakše je ozlijeđena, stoji u policijskom priopćenju.

KARLOVAC - Karlovačka policija i inspekcija dobili su jučer dojavu o obimnom pomoru ribe na ušću rijeke Korane u Kupu nizvodno od Karlovca, izvijestio je danas Državni centar 112. Nadležne službe su izašle na mjesto pomora i uzele uzorke ribe i vode. Prema procjeni ribočuvara, uginulo je oko 4 tone ribe, a Državni centar 112 o događaju je izvjestio državnog vodopravnog inspektora i Hrvatske vode, kaže se u priopćenju Državnog centra 112. Vodopravna inspektorica Karlovačke županije Dubravka Mušić, koja je obavila inspekcijski nadzor jučer oko 14.30 sati, kaže da je uzela uzorke vode i da se na rezultate analiza ovlaštenog laboratorija županijskog Zavoda za javno zdravstvo čeka najmanje 5 dana.

ZAGREB - Zagrebačka policija kriminalistički je obradila dvojicu mladića nakon što je u njihovu stanu u naselju Dugave pronašla manje količine droge i tableta, ali i dvije puške, više komada raznog streljiva te provalnički alat kojim se dvojac, smatraju u policiji, služio kod provala u zagrebačka poduzeća. Policija je danas izvijestila da je u stanu koji koriste osumnjičeni 29-godišnjak i 27-godišnjak pronađeno 30 tableta heptanona, 35 komada normabela, 2,5 grama heroina, digitalna vaga te jedna puška nepoznate marke bez tvorničkog broja (kalibar 0,22 milimetara) s osam komada streljiva.

ZAGREB - Na autocesti Zagreb-Split, ispred južnog ulaza u tunel Sveti Rok, prema Zagrebu, kolona vozila je duga oko 3 kilometra, izvijestio je Hrvatski autoklub u 11 sati.Pred ulazom u tunel Sveti Rok u smjeru Splita nema kolone. Nema zastoja niti u prometu tunelom Mala kapela. Zbog prometne nesreće na 4. km autoceste Zagreb-Karlovac u smjeru Zagreba promet i dalje teče jednim trakom. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, pa hAK upozorava vozače da budu oprezni, kao i zbog mogućih odrona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙