FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4.30 sati

ZAGREB, 29. srpnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 4.30 sati
ZAGREB, 29. srpnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 4.30 sati

ZADAR - U teškoj prometnoj nesreći danas oko 13 sati u tunelu Ledenik, na autocesti Zagreb-Split, četiri su osobe poginule, a više ih je ozlijeđeno, doznaje se večeras u zadarskoj policiji. Identitet poginulih još nije utvrđen, a za sada se ne zna ni točan broj ozlijeđenih, no poznato je da među njima ima i teže ozlijeđenih, kazali su u zadarskoj prometnoj policiji. Ozlijeđeni su prevezeni na Kirurški odjel Opće bolnice u Zadru, a među njima je i dvoje stranaca.

U nesreći je sudjelovalo šest osobnih automobila i dva tegljača od kojih je jedan još uvijek u tunelu i očekuje se da će i njega večeras djelatnici Hrvatskog autokluba izvući iz tunela. U policiji nisu željeli govoriti o uzrocima nesreće koja se dogodila na autocesti u smjeru Zagreba, oko 100 metara prije sjevernog izlaza iz tunela dugačkog 740 metara. Očevid je obavio istražni sudac zadarskog Županijskog suda koji je večeras bio nedostupan. Zbog nesreće dionica autoceste od Masleničkog mosta do tunela Sveti Rok bila je potpuno zatvorena za promet do 15,20 sati, pa su se stvorile kolone automobila duge desetak kilometara.

ZAGREB - Na Istarskom ipsilonu (A 9) na dionici od čvora Medaki do čvora Baderna promet je od ponoći normaliziran, nakon prometne nesreće, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Promet je pojačan na cestama koje vode od obale prema unutrašnjosti, a posebice na autocesti A 1 Zagreb-Split. U obrnutom smjeru, prema Splitu, promet je oslabio. Kod južnog ulaza u tunel Sveti Rok, prema Zagrebu, kolona je duga oko 4,5 km, a kod sjevernog ulaza u tunel, prema Splitu, kolone nema. Kod tunela Mala Kapela u oba smjera, te kod naplatnih postaja Lučko također nema kolona. Kolnici su mjestimice mokri i skliski na cestama u Istri. Zbog pojačanog priljeva osobnih vozila koja idu prema graničnom prijelazu Macelj, prometna ih policija povremeno preusmjerava prema prijelazu Lupinjak. Trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙