FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 2. kolovoza 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 2. kolovoza 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

JOHANNESBURG - U predgrađu Johannesburga Sowetu te u susjednim gradovima Carletonvilleu i Westonariji u srijedu je pao snijeg, što se posljednji put u Južnoafričkoj Republici dogodilo prije 25 godina. "Ovo nije neobično, no rijetko je", rekao je za France presse jedan od dežurnih meteorologa iz Pretorije Kevin Rae. Bijele pahuljice zabijelile su jutros i nekoliko četvrti Johannesburga. U tome gradu nije sniježilo od 11. rujna 1981., kazala je stručnjakinja za klimatske promjene Tracey Gill. Direktor tvrtke za proizvodnju umjetnog snijega na planini Drakensberg kazao je kako je samo u utorak na skijalištu Tiffindel palo 25 cm prirodnog snijega, dodavši kako ondje sniježi oko pet puta godišnje, no nikada do danas u roku od 24 sata nije palo čak 25 cm. "Naši su gosti iznimno uzbuđeni - ne pada baš snijeg u Africi svaki dan", ponosno je kazao.

MOSKVA - Oko 200 komada nakita, remek-djela ruskih draguljara i ostalih vrijednih predmeta, koji su ukradeni iz zbirki slavnog ruskog muzeja Ermitaž u Sankt Peterburgu, vrijednih 5 milijuna dolara, dodat će se na popis nestalih umjetničkih djela, izvijestili su u srijedu ruski dužnosnici, najavljujući pokretanje velike potrage za nestalim blagom. Stručnjaci predviđaju da će čak i uz pomoć stručnjaka iz inozemstva biti teško pronaći ukradene predmete s obzirom na činjenicu da ne postoje detaljne informacije o polovini ukradenih djela, pa čak ni njihove fotografije, izvijestila je ruska policija. Promatrači smatraju kako loši sigurnosni uvjeti i neuredan kataloški popis djela već desetljećima mami potencijalne lopove na ovakav potez. Iz Ermitaža će nakon nestanka 221 komada vrijednih predmeta biti izneseno te za procjenu i upisivanje u kataloge pripremljeno oko tri milijuna vrijednih predmeta.

MALIBU - Popularna američka glumica i pjevačica Cher odlučila je ponuditi na aukciji gotovo sve predmete iz svog doma u Malibuu, među kojima će se naći i oko dvije stotine odjevnih predmeta, izvijestila je njezina agentica, a prenosi BBC. Na listopadskim aukcijama koje će organizirati aukcijske tvrtke Sotheby's i Julien's naći će se oko 700 predmeta, a od njihove prodaje očekuje se prihod od oko milijun dolara. 60-godišnja Cher novinarima je rekla kako je "dobar dio" zarade namijenjen u dobrotvorne svrhe te da je odlučila zadržati samo pet predmeta iz svojeg doma u Malibuu. Novac će se u dobrotvorne svrhe kanalizirati preko zaklade Cher Charitable Foundation. Cher se na prodaju odlučila kako bi preuredila svoj dom u Malibuu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙