FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 27. srpnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 27. srpnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ŠKABRNJA - Čelnici škabrnjske općine izjavili su danas da ne odobravaju izgred svojih sumještana u Biljanima Donjim, te su pozvali novinare i druge da pokažu više razumijevanja za sve što se dogodilo u Škabrnji. "Ne odobravamo izgred, ne protivimo se djelovanju pravne države, ali molimo da se pokaže više senzibiliteta prema mjestu koje je dalo 86 žrtava u Domovinskom ratu, najviše u Hrvatskoj u odnosu na broj stanovnika i da se Škabrnju ne proglašava slučajem", rekao je općinski načelnik Nediljko Bubnjar. Sada se srpski povratnici prikazuju kao žrtve agresivnosti iz Škabrnje, a to nije istina, rekao je Bubnajr i dodao da je bilo slučajeva da su ljude iz Škabrnje provocirali srpski povratnici dizanjem tri prsta. Izrazio je nadu da će pritvoreni mještani biti uskoro na slobodi, odnosno da ne će biti drastično kažnjeni.

ZADAR - Na prijedlog Općinskoga državnog odvjetništva u Benkovcu Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru danas je odredilo pritvor za četiri osobe osumnjičene da su u Biljanima Donjim kod Benkovca 25. srpnja kamenovali četiri kuće srpskih povratnika i izazvali požar ispred jedne od njih. Pritvor je određen za Z. B., Lj. B., D. Ž. i I. D. zbog kažnjiva djela rasne i druge diskriminacije. Izvanraspravno vijeće je prijedlog pritvora prihvatilo zbog sumnje da bi okrivljenici boravkom na slobodi ometali kazneni postupak međusobnim dogovorom i usklađivanjem obrana te utjecajem na svjedoke. Taj pritvorski razlog prestaje postojati ispitivanjem okrivljenika i svjedoka na glavnoj raspravi.

ZAGREB - Nakon što je sud nedavno odbio zahtjev za pritvaranjem saborskog zastupnika Branimira Glavaša, Državno odvjetništvo (DORH) danas je ponovno predložilo njegovo pritvaranje zbog sumnje da utječe na svjedoke, koju temelji, kako tvrdi, na novim dokazima. Zahtjev za pritvaranjem Glavaša, osumnjičenog za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku 1991, podnijelo je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo istražnom sucu Županijskog suda. Državno odvjetništvo objavilo je danas na internetskim stranicama da iz izvješća, koja mu je prekjučer dostavila Policijska uprava osječko-baranjska, proizlazi osnovana sumnja o konkretnim utjecajima na svjedoke. U Odvjetništvu kažu da sadržaj tog izvješća donosi nove činjenice i dokaze koji nisu bili razmatrani prilikom podnošenja prvotnog prijedloga za određivanjem pritvora.

LIČKO PETROVO SELO - Zbog krađe hrvatske državne zastave i grba u Ličkom Petrovu Selu policija je kazneno prijavila dvojicu maloljetnika od kojih je jedan slovenski, a drugi srbijanski državljanin, priopćeno je danas iz ličko-senjske Policijske uprave. Hrvatska zastava, koja je bila izvješena na školi i hrvatski grb izvješen u jednoj od učionica, ukradeni su u jedan sat noću s 25. na 26. srpnja, priopćio je Operativno-komunikacijski centar PU-a. Kriminalističkom obradbom utvrđena je osnovana sumnja da su kažnjivo djelo teške krađe počinili slovenski državljanin (1989.) i srbijanski državljanin (1986.). Počinitelji su kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Gospiću, kaže se u priopćenju.

ZAGREB - Zbog višegodišnjeg kamatarenja, koje je natjeralo zagrebačkog poduzetnika Davora Cepetića Dača na samoubojstvo, danas je na zagrebačkom Općinskom sudu Sami Chaka (47) nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora. Chaki će se oduzeti 1,158.000 kuna, koliko je utvrđeno da mu je žrtva isplatila, a kad izdrži kaznu, bit će na deset godina izgnan u Srbiju ili na Kosovo, jer je formalnopravno srbijanski državljanin.

ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda ostvarila je za prvih šest mjeseci 2006. godine ukupan prihod u iznosu od 5,3 milijarde kuna, a polugodišnja dobit prije oporezivanja iznosi ukupno 425 milijuna kuna, priopćeno je iz HEP-a iz kojeg su ujedno najavili da tijekom ove godine neće tražiti povećanje cijena struje. Ističe se kako je u prvih šest mjeseci ove godine Hrvatska elektroprivreda nastavila trend uspješnog poslovanja iz prethodne dvije godine. Na tragu dobrih poslovnih rezultata prema kojima se već sada može s velikom vjerojatnošću očekivati da će i ukupni rezultati na godišnjoj razini biti uspješni, iz Hrvatske elektroprivrede napominju da HEP nije do sada i neće u tijeku ove godine zatražiti povećanje cijene električne energije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙