FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić posjetio marijabistričko svetište

MARIJA BISTRICA, 25. srpnja 2006. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić sa suradnicima danas je prijepodne posjetio Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.
MARIJA BISTRICA, 25. srpnja 2006. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić sa suradnicima danas je prijepodne posjetio Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

U pratnji rektora Svetišta Zlatka Korena i županijskog i općinskog vodstva sa zagorskom županicom Vlastom Hubicki i načelnikom Stjepanom Muhekom na čelu Mesić je razgledao bistričku baziliku i crkvu na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca.

Koren je u razgovoru s Predsjednikom podsjetio na prošlost i značenje toga najvećeg marijanskog svetišta u Hrvata.

Mesić je nakon zatvorena sastanka s članovima Općinskog poglavarstva i svojega prvog službenog posjeta Mariji Bistrici istaknuo: "Turističke mogućnosti Marije Bistrice su velike jer privlači domaće i strane goste, a velike su mogućnost za razvoj i drugih gospodarskih djelatnosti. Jedina je zapreka loša prometna povezanost koja će, kako sam doznao u razgovoru s općinskim vodstvom, uskoro biti prevladana.

Tada će Marija Bistrica biti bolje prometno povezana sa Zagrebom (brza cesta Popovec - Marija Bistrica) i to će potaknuti svekolik razvoj marijabistričkog kraja."

Predsjednik Stjepan Mesić je, odgovarajući na novinarski upit o "Družbi Adriji", kazao da se protivnici toga projekta trebaju zapitati zašto danas tristotinjak tankera plovi Jadranom, i to prema Trstu, što je također naš problem iako to mnogi, dodao je, ne žele uvidjeti.

"Za to sam da Jadranom ne plovi ni jedan tanker ako se nafta može dovoziti drukčije", rekao je Mesić nakon razgledanja svetišta Majke Božje Bistričke.

Također na novinarski upit o klirinškome dugu izjavio je kako će rješenjem toga duga Hrvatska dobiti 10 suvremenih helikoptera koji će služiti za prijevoz putnika, bolesnika i robe.

"U vrlo kratku vremenu dobit ćemo sve potrebno za gradnju trećeg bloka sisačke termoelektrane i osigurati opskrbu strujom, a bit ćemo priključeni i na ruski plinovod iz Madžarske", zaključio je predsjednik Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙