FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 23. srpnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 23. srpnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

MOSKVA - "Ona stvar koja se ne smije izgovoriti" nije neka prosta pomisao nego nova valuta koju je izmislio ruski ministar obrane Sergej Ivanov. Naime, u proceduri u ruskom parlamentu nalazi se zakon koji će ministrima zabraniti da govore "dolar" u prilikama kad mogu reći "rublja". Ali stare navike teško umiru. Ivanov je u razgovoru s novinarima, govoreći o ugovoru o prodaji ruskih borbenih zrakoplova Venezueli, izjavio da je posao vrijedan "više od milijardu one stvari koju više nije dopušteno izgovoriti". Zbog galopirajuće inflacije u Rusiji stanovnici cijene govore u dolarima, a rusku rublju malo tko spominje. Parlament sada nastoji vratiti ponos nacionalnoj valuti.

ISTANBUL - Nesuđeni pljačkaš banke uhićen je u južnoj Turskoj nakon što se njegov čador pokazao nedovoljno uvjerljivom maskom za zavaravanje zaštitara i policije. Agencija Anadolija je javila da su zaštitari postali sumnjivi kada su primjetili da "žena", koja se u društvu još jedne osobe nalazila ispred banke, ispod čadora nosi tenisice, što predstavlja vrlo neobičnu odjevnu kombinaciju. Potom su pozvali policiju koja je intervenirala prije nego što je neobičan par uopće krenuo u akciju. Ispod čadora "žene" su, osim tenisica i još nečega, pronašli i Kalašnjikov s 30 metaka u spremniku. Majstor prerušavanja i njegov partner su brzo priznali da im je namjera bila opljačkati banku.

WASHINGTON - Kada je Adam Sutton, mladić iz Georgije, svoju dugogodišnju djevojku odlučio romantično zaprositi u iznajmljenom zrakoplovu, letjelica se srušila na zemlju. Oboje su preživjeli uz manje ozljede, a buduća mladenka je "da" izgovorila u kolima hitne pomoći. Adam je zamolio pilota male Cessne da na povratku u sportsku zračnu luku nisko preleti pistu na kojoj su njegovi prijatelji prostrli ogromnu plahtu s natpisom "Erica, hoćeš li se udati za mene?". Upravo tada je motor zrakoplova zatajio, a Cessna je prvo krilom, a potom i nosom udarila u tlo. "Imali su sreću što su letjeli jako nisko", rekao je direktor aerodroma. Erica je slomila nogu, a Adam i pilot su se samo natukli. Kada su je stavljali u vozilo hitne pomoći, Erica je poručila: "Recite Adamu da sam rekla 'da'".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙