FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Film "Sve džaba" Antona Nuića pobjednik pulskog Festivala

PULA,() - Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film 53. festivala igranog filma u Puli ocjenjivački sud dodijelio je filmu "Sve džaba" redatelja Antonija Nuića, a nagrada publike "Zlatna vrata Pule" pripala je filmu "Što je muškarac bez brkova" redatelja Hrvoja Hribara.
PULA,() - Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film 53. festivala igranog filma u Puli ocjenjivački sud dodijelio je filmu "Sve džaba" redatelja Antonija Nuića, a nagrada publike "Zlatna vrata Pule" pripala je filmu "Što je muškarac bez brkova" redatelja Hrvoja Hribara.

Nagrada "Oktavijan" Hrvatskog društva filmskih kritičara pripala je filmu "Put lubenica" redatelja Branka Schmidta.

Svečanom dodjelom nagrada, večeras je u pulskoj Areni završen 53. festival igranog filma u Puli, najstariji i najveći filmski festival u Hrvatskoj te jedan od najstarijih filmskih festivala u Europi.

Ocjenjivački sud ovogodišnjeg Festivala kojim je predsjedavao Tomislav Radić, dodijelio je Zlatnu Arenu za najbolju glavnu žensku ulogu Zrinki Cvitešić za ulogu Tatjane u filmu "Što je muškarac bez brkova", dok je Zlatna Arena za najbolju sporednu žensku ulogu uručena Nataši Janjić za ulogu Maje u filmu "Sve džaba".

Prema ocijeni ocjenjivačkog suda, Zlatna Arenu za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je Krešimiru Mikiću za ulogu Mirka u filmu "Put lubenica" redatelja Branka Schmidta, a za najbolju sporednu mušku ulogu dodijeljena je Emiru Hadžihafisbegoviću za ulogu poručnika Pašića u filmu "Karaula" redatelja Rajka Grlića.

Zlatna Arena za kameru uručena je Branku Linti za kameru u filmu "Volim te" redatelja Dalibora Matanića, a za montažu je dodijeljena Tomislavu Pavliću, također za film "Volim te".

Tamara Obrovac dobila je Zlatnu Arenu za glazbu u filmu "Što je muškarac bez brkova"; Zlatnu Arenu za scenografiju osvojio je Mladen Ožbolt za film "Put lubenica"; za kostimografiju Zlatnu Arenu dobili su Željko Nosić, Nina Silobrčić i Franc Prestieri za kostime u filmu "Libertas" redatelja Veljka Bulajića. Zlatna Arena za masku pripala je Ani Ulaić Ćrćek, također za film "Libertas".

Nagrada "Breza", koja se dodjeljuje najboljem debitantu, uručena je Toniju Gojanoviću za ulogu Siniše u filmu "Karaula" Rajka Grlića.

Nagradu T-coma amaterskog festivala 640x480 dobila je Jasna Božić za film "Jeu".

Odlukom Međunarodnog ocjenjivačkog suda kojim je predsjedao Moritz de Hadeln iz Njemačke, Zlatna Arena za najbolji film u međunarodnom programu dodijeljena je redatelju Neilu Jordanu za film "Doručak na Plutonu".

Nagradu ocjenjivačkog suda u međunarodnom programu za redateljsko umijeće uručena je redatelju Johnu Hillcotu za film "The Proposition", dok je nagrada ocjenjivačkog suda u međunarodnom programu za iznimnu izvedbu i kompleksnu studiju vršenja vlasti, uručena glumcu Michelu Bouguetu za film "Šetač s Marsovih poljana" redatelja Roberta Guédiguiana.

U proteklih osam dana u programu pulskog Festivala prikazan je 51 film u raznim festivalskim odnosno filmskim programima, od čega osam u nacionalnom programu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙