FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Treći dogradonačelnik Knina izabran iz SDSS-a

ŠIBENIK, 22. srpnja 2006. (Hina) - Dragan Jerković iz SDSS-a na sjednici Gradskog vijeća (GV) Knina jednoglasnom potporom svih 17 vijećnika izabran je za trećeg dogradonačelnika Knina.
ŠIBENIK, 22. srpnja 2006. (Hina) - Dragan Jerković iz SDSS-a na sjednici Gradskog vijeća (GV) Knina jednoglasnom potporom svih 17 vijećnika izabran je za trećeg dogradonačelnika Knina.

Vijećnici SDSS-a od svibnja ove godine nisu sudjelovali u radu GV Knina, smatrajući da se ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, koji propisuje proporcionalnu zastupljenost manjine u tijelima vlasti s obzirom na broj stanovnika, mora ispoštovati do kraja, odnosno tražili su imenovanje trećeg dogradonačelnika Knina iz redova svoje stranke.

HDZ koji u GV Knina ima 6 vijećnika, obnašao je dosada vlast u tom gradu u koaliciji s 2 vijećnika HB-a i jednim iz redova HSP-a, dok SDSS u GV-u ima 8 vijećnika.

Nakon što je na sjednici u petak na večer za trećeg zamjenika gradonačelnice Josipe Rimac izabran predstavnik srpske nacioanlne manjine za kojeg su glasala i dva vijećnika HB-a, Hrvatski blok je odlučio raskinuti koaliciju s HDZ-om u Kninu, a protiv dvijice vijećnika pokrenuo je stegovni postupak, priopćeno je iz HB-a.

Kako HB nema nikakvih političkih i programskih sličnosti sa SDSS-om, a HDZ je tu stranku u Kninu izabrao za koalicijskog partnera, daljni ostanak u koaliciji s HDZ-om je neprihvatljiv, kaže se u prioćenju iz HB-a.

"Pokreće se stegovni postupak s prijedlogom za isključenje iz stranke dvaju vijećnika Pere Antičevića i Gordane Marković koji su izabrani s liste HB-a te se od njih traži povrat vijećničkih mandata", stoji u priopćenju HB-a.

Dodaje se da su dvoje vijećnika suprotno stranačkoj odluci u GV Knina dali podršku za izbor trećeg dogradonačelnika iz redova SDSS-a i tako kompromitirali ostanak u stranačkoj organizaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙