FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 21. srpnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 21. srpnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

BOROVO - Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić izjavio je jučer u Borovu da je na dvama mjestima u tom selu i jednom u Vukovaru usmrćeno 19 svinja iz triju obiteljskih gospodarstava u kojima je do sada od svinjske kuge uginulo 15 svinja. Osim tih triju svinje su u još 17 obiteljskih gospodarstava bile u mogućem dodiru sa zaraženima, pa su i one pod stalnim nadzorom veterinarskih služba, rekao je Pavić. Dodao je da se u blizini jednoga od zaraženih obiteljskih gospodarstava nalazi i farma s oko 300 svinja koja će također biti pod strogim nadzorom. I dalje su na snazi stroge mjere Ministarstva koje je jučer izvijestilo kako je laboratorijskim pretragama utvrđena klasična svinjska kuga domaćih svinja u dvama obiteljskim gospodarstvima u Borovu i Vukovaru.

ZAGREB - Premijerom mjuzikla O' kaj Tahira Mujičića, Borisa Senkera i Nina Škrabea sa songovima Stipice Kalođere i u režiji Dražena Ferenčine, sinoć je na prepunoj pozornici na Opatovini otvoreno 21. Histrionsko ljeto. Mjuzikl O' kaj parodija je na događaje na divljem Zapadu, vesterne, a prvu verziju tog djela trojac - Mujičić, Senker i Škrabe - napisao je 1974. za Kazalište Komedija, koju je režirao Vlado Štefančić. Predstava je imala velikog uspjeha, pa je dvanaest sezona bila na repertoaru kazališta Komedija. Histrionska predstava, kako se navodi u programskoj knjižici, prava je pučka veselica, bogata vicevima, kalamburima, kolažem, dosjetkama, od kojih su neke asocijacija i na aktualna društvena zbivanja. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Histrionsko ljeto, rekavši da im upućuje najbolju čestitku, a to je otvorenje Histrionskog doma ove jeseni u Ilici u nekadašnjem kinu Apolo.

RIJEKA - Crnohumorni psihološki triler Mate Matišića "Ničiji sin", u režiji Vinka Brešana i izvedbi ansambla Drame HNK Ivana pl. Zajca, premijerno je sinoć prikazan u sklopu Riječkih ljetnih noći, u Sveučilišnom kampusu na Trsatu. "Ničiji sin" završni je dio Matišićeve "Posmrtne trilogije" u kojoj je, kako je kazao uoči predstave, na duhovit način pokušao prikazati trenutak u kojemu živimo, poslijeratnu hrvatsku zbilju. U glavnoj ulozi Izidora, nakon duljeg izbivanja sa scene nastupio je glumac Božidar Alić koji je svoj rad na predstavi posvetio Gospi Trsatskoj. Scenografiju je osmislio Dalibor Laginja, kostime Sandra Dekanić, a svjetlo je oblikovao Andrej Hajdinjak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙