FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sa sjednice Vlade

ZAGREB, 20. srpnja 2006. (Hina) - Sa sjednice Vlade
ZAGREB, 20. srpnja 2006. (Hina) - Sa sjednice Vlade

HINA - Financijski servis

Svi planovi o plinifikaciji Hrvatske ostvaruju se u zacrtanim rokovima, izvijestio je danas ministar gospodarstva Branko Vukelić na sjednici Vlade.

Do kraja rujna, najavljuje Vukelić, bit će gotovi svi radovi na magistralnom plinovodu Pula-Karlovac, koji će u listopadu biti priključen na plinovodni sustav.

Završena je, kaže, izgradnja magistralnog plinovoda Kutina-Slavonski Brod i Zagreb Istok-Kutina, dok bi plinovod Lučko-Ivanja Reka trebao biti završen i pušten u pogon do 18. prosinca.

Ministar ističe da su u tijeku opsežne pripreme za priključivanje hrvatskog plinovodnog sustava na sustave susjednih zemalja - Slovenije, BiH, Srbije, Crne Gore, Mađarske i Italije.

Vlada je, inače, prihvatila Izvješće o provedbi plana izgradnje i modernizacije plinskog transportnog sustava u zadnjih pet godina.

Pohvalila je rad Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je lani sa 1,4 milijarde kuna bespovratno pomogao 261 lokalnu jedinicu u projektima sanacije odlagališta i sličnim projektima.

Ulaganje u gospodarenje otpadom je i ulaganje u nova radna mjesta, zaštitu okoliša itd., istaknuo je direktor Fonda Vinko Mladineo.

Eventualni preostali višak pšenice iz ovogodišnjeg uroda država će plaćati 75 lipa po kilogramu, odlučila je danas Vlada donijevši Uredbu o tržnom redu za pšenicu.

Neće biti potrebe za interventnim otkupom, uvjeren je ministar poljoprivrede Petar Čobanković, zadovoljan što pšenica od ove godine više nije političko pitanje, pa njezinu cijenu određuje tržište, a ne administracija.

Da će na tržištu biti vrlo malo viška pšenica (tek simboličnih dvije tisuće tona), vjeruju i u resornom ministarstvu, koje je za tu namjenu u proračunu osiguralo svega 1,5 milijuna kuna.

Razlog takvoj procjeni je činjenica da pšenica na tržištu postiže cijenu između 82 i 85 lipa po kilogramu.

Bude li ipak interventnog otkupa, obavit će se u rujnu, a pšenica će biti isplaćena u roku 25 dana od dana prijema računa.

Vlada je odobrila da se nastavi subvencioniranje izgradnje hladnjača s kontroliranom atmosferom, tzv. ULO hladnjača, za što je izdvojila pet milijuna kuna.

Vlada je donijela odluke o osnivanju četiri trgovača društva u Hrvatskim željeznicama - HŽ Infrastruktura, HŽ Putnički prijevoz, HŽ Cargo i HŽ Vuča vlakova, a osnovano je i krovno društvo HŽ Holding za poslovne usluge.

Određeni su temeljni kapitali tih društava, predmet njihova poslovanja, tijela i način imenovanja za svako društvo.

Ministar prometa Božidar Kalmeta kazao je da će svi radnici HŽ-a svoje ugovore o radu prenijeti na novoosnovana društva.

Saboru je na potvrđivanje poslana Međunarodna konvencija o odgovornosti za onečišćenje mora pogonskim uljem po kojem bi se za sve vrste brodova propisala odgovornost i tražila naknada štete u slučaju takvog onečišćenja.

(Hina) xtr/xum yaz

Osvajače bronačnih odličja na nedavnom Europskom taekwondo prvenstvu u Bonnu te stručni stožer Hrvatske taekwondo reprezentacije Vlada je danas nagradila s ukupno 90 tisuća kuna.

Po 30 tisuća kuna dobit će osvajačice brončanih odličja Nives Ambruš i Martina Zubčić.

Vođu reprezentacije Dražena Mađarevića Vlada je nagradila s 12 tisuća kuna, trenera Hong Seung Kiua s deset tisuća kuna, te fezioterapeuta Seada Mehića s osam tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙