FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Metronet izdaje obveznice u iznosu od 120 milijuna kuna

ZAGREB, 20. srpnja 2006. (Hina) - Metronet izdaje obveznice u iznosu od 120 milijuna kuna
ZAGREB, 20. srpnja 2006. (Hina) - Metronet izdaje obveznice u iznosu od 120 milijuna kuna

HINA - Financijski servis

Tvrtka Metronet telekomunikacije d.d. izdat će 28. srpnja obveznice u iznosu od 120 milijuna kuna, s dospijećem 28. srpnja 2009. godine, a biti će uvrštene u Usporedno tržište Zagrebačke burze, najavljeno je na današnjoj prezentaciji.

Vodeći agent izdanja Obveznica je Zagrebačka banka, a agent izdanja je Interkapital vrijednosni papiri d.o.o.

To izdanje obveznica prvo je izdanje u segmentu komunikacija/visoke tehnologije, pa će, kao je rečeno, korporativne obveznice Metroneta imati ulogu referentnog izdanja za sva buduća izdanja sličnih karakteristika u tom segmentu tržišta obveznica.

Predstavnici Metroneta su istaknuli kako su izdavanjem obveznica odlučili financirati daljnji rast i razvoj tvrtke, posebice ulaganje u infrastrukturu i unapređenje kvalitete usluga.

Metronet će tim sredstvima, kako je najavljeno, financirati daljnju izgradnju optičke mreže koju je do sada izgradio u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Varaždinu te nastaviti razvijati svoje usluge.

Na predstavljanju je istaknuto da se, s obzirom na atraktivne uvjete izdanja obveznica, očekuje značajan interese investitora za upis.

Investitori obveznice mogu upisati od danas u 11 sati do 26. srpnja u 15 sati, a uplata upisanih obveznica izvršit će se na dan izdanja 28. srpnja.

Cijena izdanja utvrdit će se na temelju prinosa obveznica. Prinos izdanja obveznica bit će utvrđen na temelju interpoliranog prinosa kunske obveznice Ministarstva financija 3-godišnje ročnosti uvećanog za premiju, koja će odražavati kreditni rizik izdavatelja te trenutnu situaciju na tržištu kapitala.

Tvrtka Metronet nedavno je dobila rješenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) za izdavanje korporacijskih obveznica, a prema tom rješenju izdanje će se smatrati uspješnim ukoliko u razdoblju upisa i uplate bude upisano i uplaćeno minimalno 75 posto upisa cjelokupnog izdanja.

Metronet je tvrtka koja pruža telekomunikacijska rješenja poslovnim korisnicima, osnivač i većinski vlasnik joj je Quaestus fond.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙