FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb kreće u nove projekte javno-privatnog partnerstva

ZAGREB, 20. srpnja 2006. (Hina) - Grad Zagreb i Hrvatski institut za mostove i konstrukcije potpisat će Sporazum o suradnji u realizaciji projekata javno-privatnog partnerstva, zaključili su danas članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva.
ZAGREB, 20. srpnja 2006. (Hina) - Grad Zagreb i Hrvatski institut za mostove i konstrukcije potpisat će Sporazum o suradnji u realizaciji projekata javno-privatnog partnerstva, zaključili su danas članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je rekao da je to načelni sporazum i da će se za svaki projekt raditi zasebni ugovori po principu zajedničkog ulaganja i koncesije, s tim da će Grad u tim projektima zadržati kontrolni paket o čemu će se, istaknuo je, posebno voditi računa.

Riječ je o javno-privatnom partnerstvu vezanom uz izgradnju javnih građevina kao što su npr. vrtići, škole, domovi umirovljenika, sportske dvorane, javne garaže, a o tome koji će to projekti biti i koliko će ih biti, pobliže će se znati u kolovozu, kad se u Poglavarstvu iskažu i definiraju sve potrebe, rekao je Bandić.

Danas je izmijenjen zaključak o sufinanciranju obnove pročelja zgrada. Budući da suvlasnici u 11 zgrada ne mogu sudjelovati u sufinanciranju obnove svojih pročelja, na red će doći slijedećih 18 pročelja po Programu obnove pročelja za 2005. i 2006.

Bez pristanka vlasnika ne možemo ići u obnovu pročelja jer je Grad spreman sufinancirati, ali ne i financirati obnovu, rekla je Ninoslava Zeković, pročelnica Ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada.

"Pruženu ruku ne treba odbiti", rekao je Bandić navodeći da Grad nudi i dvije trećine iznosa za obnovu zgrada u Gornjem i Donjem gradu čime se povisuje i cijena kvadratnog metra stambenog prostora.

Za smještaj predškolske djece, Grad će zakupiti i urediti poslovni prostor za Dječji vrtić "Botinec" u Ul. Ivice Kičmanovića 13 kako bi se smjestila djeca kojih je ostalo 84 na listi čekanja, dok ih je u cijelom Novom Zagrebu "na čekanju" oko 500.

Za nabavku školskih udžbenika za 2006./2007. iz gradskog će proračuna biti izdvojeno 39,4 milijuna kuna što je za 600.000 kuna više nego lani, a ovogodišnji udžbenici sutra će biti darovani djeci Knina i Vukovara. Poglavarstvo je odobrilo i ustroj 16 novih skupina produženog boravka u osnovnim školama za novu školsku godinu.

Na sjednici Poglavarstva, Autonomnoj ženskoj kući Zagreb je odobreno 110.000 kuna za podmirenje svakodnevnih životnih potreba korisnica skloništa i njihove djece, a 260.000 kuna Poglavarstvo je izdvojilo za provedbu projekta "Socio-ekonomski čimbenici pokretljivosti pučanstva na ruralnom području Hrvatske i Grada Zagreba".

Financijska potpora od 1,2 milijuna kuna odobrena je Društvu za upravljanje športskim objektima Zagreb d.o.o.- podružnici Sljeme-Medvednica za pokriće dijela troškova poslovanja Hotela Tomislavov dom i njegovu rekonstrukciju te 600.000 kuna trgovačkom društvu "Vladimir Nazor" za uspostavu informacijskog sustava i sustava ISO standarda za upravljanje kvalitetom, okolišem i sigurnošću hrane.

Na sjednici je za uređenje jezera Bundek odobren 51 milijun kuna.

Utvrđeno je i više programa za provedbu urbanističko-arhitektonskog natječaja za zgradu Pravoslavne gimnazije u Zagrebu, Dom za starije i nemoćne u Markuševcu, poslovnu građevinu na uglu Ljubljanske avenije i planirane Vrapčanske na Trešnjevci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙