FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Poglavarstvo prihvatilo rebalans gradskog proračuna

ZAGREB, 29. lipnja 2006. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva prihvatili su na današnjoj sjednici rebalans gradskog proračuna koji će umjesto 6,375 milijardi kuna sada iznositi 6,820 milijardi kuna.
ZAGREB, 29. lipnja 2006. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva prihvatili su na današnjoj sjednici rebalans gradskog proračuna koji će umjesto 6,375 milijardi kuna sada iznositi 6,820 milijardi kuna.

Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije, je obrazložio da je tu ponajprije riječ o "tehničkom razlogu" za povećanje proračuna odnosno o 307 milijuna kuna koji su, nakon uvođenja poslovanja po principu riznice, ostali na računima gradskih ureda iz 2005. Osim toga, više novca od planiranog prikupljeno je iz ovogodišnjeg komunalnog doprinosa i potrebno ga je afirmirati kroz proračun da bi ga se moglo koristiti, dodao je.

Kojić je napomenuo da Vlada nije odobrila Gradu zaduženje od 250 milijuna nego samo od 60 što je također u proračunu bilo potrebno uskladiti. S tim u vezi, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je ustvrdio da bi se Grad mogao zadužiti i milijardu kuna te naveo da

će od slijedeće godine nastojati da se udio poreza u prihodima proračuna smanji u korist kapitalnih primitaka.

Kojić je najavio još jedan rebalans proračuna u listopadu i dodao da ukupni iznos neće prijeći 7 milijardi kuna, premda bi, kako je naveo, za razvoj jednog srednjeeuropskog grada bio primjeren proračun od 10 milijardi.

Stjepan Stublić (HSS), član Poglavarstva za područje poljoprivrede i šumarstva, je upitao zašto se "skida" novac s pozicije izgradnje dječjih vrtića i škola, a daje za Maksimirski stadion. Pročelnik Gradskog ureda za izgradnju grada Davor Jelavić je naglasio da će biti izgrađeni svi planirani vrtići i škole i da gradnja ide po planu.

Na sjednici je potom odlučeno o osnivanju Dječjeg vrtića "Markuševec" gdje će mališani krenuti od rujna.

Za Gradsku skupštinu utvrđeni su konačni prijedlozi odluka o donošenju šest urbanističkih planova uređenja (UPU), u javnu raspravu je upućen UPU Rudeš, a utvrđeni su i programi nekoliko urbanističko- arhitektonskih natječaja.

Zaključeno je i da se na privremeno korištenje Udruzi žrtava pretvorbe i privatizacije dade poslovni prostor na adresi: Pod zidom 8.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙