FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 19. srpnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 19. srpnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

LIČKI OSIK - Požar u Vukavi između Perušića i Ličkog Osika stavljen je sinoć pod nadzor gasitelja. Kako je izvijestio vatrogasni zapovjednik Ličko-Senjske županije Ivica Radoišević vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Gospića i DVD-a iz Perušića spriječili su širenje vatre prema obližnjim kućama u Širokoj Kuli i Vukavi. Zračne snage Ministarstva obrane iz Divulja poslije podne gasile su opožareno područje koje je i minirano, izjavio je Radošević.

ZAGREB - Na upravo završenoj 47. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Ljubljani, na kojoj je sudjelovalo 498 učenika iz 90 država svijeta, Goran Dražić iz zagrebačke V. Gimnazije osvojio je srebrnu, a Nikola Adžaga iz iste škole brončanu medalju, izvijestio je jučer Ilko Brnetić, voditelj hrvatske ekipe. Iako se na matematičkim olimpijadama dodjeljuje veći broj medalja, ti rezultati predstavljaju dobar uspjeh, ocijenio je. Pohvale su dobili Josip Saratlija (III. Gimnazija, Split) i Luka Žunić (Gimnazija A. Mohorovičića, Rijeka), a članovi ekipe su bili i Vedran Palajić (V. Gimnazija Zagreb) i Luka Rimanić (Gimnazija A. Mohorovičića, Rijeka).

VINKOVCI - U Vinkovcima je sinoć predstavljena knjiga povjesničara i etnologa Danijela Petkovića, voditelja povijesnog dijela vinkovačkog Gradskog muzeja, pod nazivom "Srednjovjekovna naselja sjeverozapadnog dijela vinkovačkog kraja". Knjiga govori o sjeverozapadnoj polovici nekadašnje općine Vinkovci odnosno o naseljima koja se nalaze na prostoru današnjih općina Stari Mikanovci, Vođinci, Ivankovo, Andrijaševci, Markušica, Tordinci, Nuštar te Vinkovci. Po riječima Danijela Petkovića, riječ je o naseljima koja su u tom prostoru postojala prije pet stotina godina i ranije. Neka od njih su nestala, a njihova imena su se sačuvala u nazivima zemljišta, takozvanih hatara, dok su se neka očuvala do današnjeg dana, primjerice Ivankovo o kojima se vijesti mogu pratiti od srednjeg vijeka (13. stoljeća).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙