FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 19. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 19. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Zagrebačka policija otkrila je krajem prošlog tjedna u kući u Sesvetama 27 ilegalnih migranata - 24 Albanaca i 3 Kineza - i uhitila trojicu koju sumnjiči da su migrantima bili logistička podrška, dok za organizatorima ilegalnog prebacivanja ljudi preko granice i dalje traga. Trojicu osumnjičenih hrvatskih državljana policija tereti da su u unajmljenoj kući u Sesvetama, po prethodnim uputama nepoznatih osoba, privremeno smještali ilegalne migrante za koje je organizirano daljnje prebacivanje preko granice do zemalja zapadne Europe. Osumnjičeni su ilegalcima trebali osigurati privremeni smještaj, hranu i piće za određeni novčani iznos, izvijestila je danas zagrebačka policija, ne otkrivajući identitet osumnjičenih.

ZAGREB - Trojica maloljetnika krenula su s 10 kuna početnog kapitala u ilegalni biznis - uzgoj marihuane, no njihove "poduzetničke" namjere spriječila je zagrebačka policija. Prvoosumnjičenog od trojice maloljetnika u dobi od 16 i 15 godina policija sumnjiči da je u ožujku ove godine za 10 kuna od nepoznate osobe kupio 50 sjemenki indijske konoplje. Sjemenke je potom zajedno s dvojicom prijatelja zasadio i zalijevao na napuštenoj livadi na Industrijskoj cesti. Policija nije otkrila kako je pronašla trojicu maloljetnika, niti jesu li indijsku konoplju zasadili za svoje ili potrebe tržišta. Nakon dovršene kriminalističke obrade u nazočnosti roditelja, maloljetnici su pušteni na slobodu, a protiv njih je najavljena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež zbog zloporabe opojnih droga.

ZAGREB - Isplata doplatka za djecu za svibanj počinje u utorak, 20. lipnja, priopćio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO). Doplatak će dobiti 214.906 korisnika za 413.426 djece. Procjena potrebnih sredstava za isplatu doplatka za djecu iznosi 122.759.641,45 kuna. HZMO u priopćenju napominje da se informacije o ostvarivanju prava na doplatak za djecu mogu dobiti svakim radnim danom od 8 do 16 sati, na besplatnom telefonu Zavoda 0800 63 63 63, preko Pozivnog centra 01 4891 666 i na web stranicama Zavoda www.mirovinsko.hr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙