FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hong Kong: 38 posto zaraze HIV-om otpada na homoseksualce

HONG KONG, 17. srpnja 2006. (Hina/DPA) Seks među istospolnimpartnerima "krivac" je za 38 posto svih zaraza HIV-om prošle godine uHong Kongu, piše list South China Morning Post, dok na heteroseksualceotpada oko jedne trećine.
HONG KONG, 17. srpnja 2006. (Hina/DPA) Seks među istospolnim partnerima "krivac" je za 38 posto svih zaraza HIV-om prošle godine u Hong Kongu, piše list South China Morning Post, dok na heteroseksualce otpada oko jedne trećine.

Po prvi put od ranih 1990-tih, homoseksualci su dominantna skupina pacijenata u usporedbi s narkomanima i onima koji se HIV-om zaraze preko heteroseksualnog seksa.

Raširenost HIV-a među homoseksualcima u toj bivšoj britanskoj koloniji sada iznosi dva posto, 20 puta više nego u općoj populaciji i deset puta više u odnosu na narkomane, navodi list pozivajući se na izvješće vladinog Centra za zaštitu zdravlja.

U prvom kvartalu 2006. godine, u Hong Kongu je zabilježeno 89 novooboljelih, čime se ukupni broj zaraženih HIV-om popeo na 2.914. Od toga, 799 osoba oboljelo je od AIDS-a, piše list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙