FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 16. srpnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 16. srpnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

VUKOVAR - U vukovarskoj četvrti Borovu naselju oko 13 sati dogodila se eksplozija, najvjerojatnije ručne bombe, u kojoj nitko nije ranjen, a oštećeno je sedam automobila, doznaje se od vukovarsko-srijemske Policijske uprave. Po riječima višega policijskog inspektora i voditelja protueksplozijske skupine Josipa Colarića, u 13 sati i 13 minuta na parkiralištu ispred stambene zgrade u Ulici Ante Starčevića broj 9 najvjerojatnije je eksplodirala ručna bomba. U eksploziji nitko nije ranjen, a oštećeno je sedam osobnih automobila. Na mjestu eksplozije djelatnici vukovarsko-srijemske krim-policije i protueksplozijske zaštite obavljaju očevid.

RIJEKA - U Rijeci će se ovog ljeta prvi put održati dvotjedni seminar za studente Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Udinama u organizaciji riječke podružnice Hrvatske matice iseljenika, priopćila je danas ta podružnica. Seminar počinje u ponedjeljak, 17. srpnja, a održavat će se u suradnji s nekoliko riječkih fakulteta: Filozofskim i Pravnim fakultetom te Fakultetom za turistički i hotelski menadžment. Studenti druge i treće godine iz Udina koji studiraju hrvatski jezik i kulturu i stječu znanja i iz osnova hrvatske pravne i ekonomske regulative na seminaru u Rijeci steći će šire znanje o Hrvatskoj, što će im pomoći u budućem radu usmjerenom i prema našoj zemlji.

ŠIBENIK - Zbog požara koji je planuo na području Tromilja, od 15,30 sati za sav promet zatvorena državna cesta 33 od Šibenika do Tromilja, a promet se preusmjerava obilaznim cestama, potvrdila je šibensko-kninska Policijska uprava. Požar na tom području jedan je od pet požara koji su buknuli sinoć i danas na području Šibenika i Drniša, doznaje se u županijskoj vatrogasnoj zajednici. "Sve vatrogasne snage uz obalu su na mjestima zahvaćenim požarima, a budući da je gašenje otežano zbog jakog vjetra, zatražili smo pomoć državnih interventnih postrojba i Hrvatske vojske iz Divulja i Zadra", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica. U gašenju sudjeluju i helikopteri i kanaderi.

DIVULJE - Uz Jadransku obalu danas popodne je izbilo nekoliko požara, od čega tri u Šibensko-kninskoj županiji, dva u Splitsko-dalmatinskoj, a po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj županiji, priopćeno je iz Vatrogasno operativnog središta Državne uprava za zaštitu i spašavanje. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, Dobrovoljnih vatrogasnih društava te pripadnici Hrvatske vojske gase dva požara koja su popodne izbila na lokaciji Drniš-Miljevci i Gulini-Trtar. Požar na lokaciji Bilice lokaliziran je u 16.35 sati uz pomoć dva protupožarna zrakoplova CL-415. U Splitsko-dalmatinskoj županiji požar kod Karepovca ugašen je pravodobnom reakcijom gasitelja sa zemlje potpomognutih zračnim snagama.

ZAGREB - Na većini cesta vozi se bez zastoja, a promet je, povremeno, pojačan na glavnim prometnicama između obale i unutrašnjosti, javio je Hrvatski autoklub. Promet je pojačan i na autocesti Zagreb-Split, ali ispred tunela Sveti Rok i Mala Kapela nema čekanja ni kolona. Povremeno je vrlo je gust promet kod Velike Vesi, na završetku autoceste Zagreb-Macelj. Na dionici Zagreb-Split, kod vijadukta Božići, zbog na mahove olujnih udara bure, brzina je ograničena na 40 kilometara na sat. Zbog požara su zatvorene dionice državne ceste 33, od Šibenika do mjesta Tromilja, i na županijskim cestama Drniš-Roški slap i Pakovo Selo-Miljevci.

SUNJA - U Sunji je danas održana 13. državna konjogojska izložba hrvatskoga posavca i hrvatskoga hladnokrvnjaka "Sunja 2006". Izloženo je 79 grla omica, kobila i pastuha hrvatskoga posavca i hrvatskoga hladnokrvnjaka, jedan mađarski hladnokrvnjak, četiri ponija i 13 konjskih zaprega. Izložba je održana u sklopu proslave Dana sunjske općine pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, a domaćin su joj bile sunjska općina i Područna stočarska služba Sisačko-moslavačke županije. Suorganizatori izložbe bili su Hrvatski stočarski centar, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora iz Siska, Hrvatski zavod za poljoprivredno-savjetodavnu službu i Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskoga hladnokrvnjaka.

ZAGREB - U Lučkom je danas teško ozlijeđen jedan padobranac, priopćila je zagrebačka Policijska uprava. Prema prvim podacima policije, padobranac je ozlijeđen zato što mu se pri skoku iz zrakoplova nije otvorio padobran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙