FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državna konjogojska izložba "Sunja 2006"

SUNJA, 16. srpnja 2006. (Hina) - U Sunji je danas održana 13. državna konjogojska izložba hrvatskoga posavca i hrvatskoga hladnokrvnjaka "Sunja 2006".
SUNJA, 16. srpnja 2006. (Hina) - U Sunji je danas održana 13. državna konjogojska izložba hrvatskoga posavca i hrvatskoga hladnokrvnjaka "Sunja 2006".

Izloženo je 79 grla omica, kobila i pastuha hrvatskoga posavca i hrvatskoga hladnokrvnjaka, jedan mađarski hladnokrvnjak, četiri ponija i 13 konjskih zaprega.

Izložba je održana u sklopu proslave Dana sunjske općine pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, a domaćin su joj bile sunjska općina i Područna stočarska služba Sisačko-moslavačke županije. Suorganizatori izložbe bili su Hrvatski stočarski centar, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora iz Siska, Hrvatski zavod za poljoprivredno-savjetodavnu službu i Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskoga hladnokrvnjaka.

Izložbu je otvorio načelnik Odjela za zadrugarstvo i udruge Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Ivan Hodalić, koji je tom prigodom istaknuo da to ministarstvo podupire takve državne izložbe jer se njima potiče uzgoj autohtone pasmine konja te njeguju stari obrti vezani uz uzgoj konja i poljoprivredno gospodarstvo.

Državnu konjogojsku izložbu dviju autohtonih pasmina konja poduprli su ravnatelj Hrvatskoga stočarskog centra Franjo Poljak, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić i načelnik Sunje Josip Kozarić.

Na izložbi je predstavljeno po 10 omica i starijih kobila, devet mlađih kobila, pet starijih i šest mlađih pastuha hrvatskoga posavca, 10 omica i mlađih kobila, devet starijih kobila te po pet mlađih i starijih pastuha hrvatskoga hladnokrvnjaka.

Posjetitelji, kojih je po procjeni predsjednika sunjske Turističke zajednice Mihovila Žarinčića bilo više od tri tisuće, mogli su vidjeti i mađarskoga hladokrvnjaka te četiri ponija iz Marije Bistrice i 13 zaprega.

Na sunjskome sajmištu danas je nastavljen jučer otvoreni dvodnevni Prvi sajam zadrugarstva, obrtništva i turizma Sisačko-moslavačke županije na kojem je nastupilo 39 zadruga, obrta i turističkih organizacija iz te županije.

Najboljim izlagačima hrvatskoga posavca i hrvatskoga hladnokrvnjaka te zapregama i izlagačima Prvog sajma zadrugarstva, obrtništva i turizma predane su prigodne nagrade i priznanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙