FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 17. srpnja

ZAGREB, 16. srpnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 17. srpnja.
ZAGREB, 16. srpnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 17. srpnja.

OSIJEK - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sudjelovat će na izvanrednoj sjednici Senata osječkog Sveučilišta J.J. Strossmayera, na kojoj će se nazočnima obratiti prigodnim slovom (Vijećnica rektorata Sveučilišta u 11 sati). Predsjednik Sabora nazočit će i na svečanom otvaranju početka gradnje Rondela velikana učenika gimnazije u Osijeku. S ministrom znanosti, obrazovanja i športa Draganom Primorcem i profesorom emeritusom Antunom Tucakom položiti kamen temeljac Rondela (zgrada III. gimnazije u Tvrđi, u 13 sati)

ZAGREB - Svečana sjednica Zagrebačke županijske skupštine i poglavarstva u prigodi Dana zagrebačke županije kojoj će nazočiti predsjednik Republike Stjepan Mesić. (Hotel International, Miramarska 24, u 11 sati)

VINKOVCI - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, direktor Hrvatskih šuma Darko Beuk, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i direktor Fonda za razvoj i zapošljavanje Andrija Popović u prostorijama Vinke d.d. Vinkovci (Voćnjak Borinici u 9 sati) potpisat će Ugovor o realizaciji projekta krčenja površina i stvaranja preduvjeta za podizanje novih nasada u tvrtki Vinka d.d.

ZAGREB - Prvo ročište protiv Branimira Glavaša i Krunoslava Fehira, osumnjičenih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991., a saslušat će se trojica svjedoka. U istražnom zahtjevu Državno je odvjetništvo zatražilo saslušanje 45 svjedoka te provođenje dodatnih sudsko-medicinskih i balističkih vještačenja. U predistražnom postupku Glavaš je odbacio sve optužbe tužiteljstva koje ga tereti za zlostavljanje troje srpskih civila te ubojstvo dvojice, od kojih se jednom gubi svaki trag. Fehira, bivšeg pripadnika osječke postrojbe kojom je 1991. zapovjedao Glavaš, sumnjiči se da je zlostavljao jednog zarobljenog civila i pucao u njega. On je pred istražnim sucem priznao zločin i optužio Glavaša kao nalogodavca. (Županijski sud, u 9 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Histriona povodom otvaranja 21. Histrionskog ljeta i premijere nove predstave O' Kaj u režiji Dražena Ferenčine (Ljetna pozornica Opatovina, Kaptol 16, u 11 sati)

RIJEKA - Tenor Jose Cura nastupit će na "Riječkim ljetnim noćima". Cura je jedan od najvećih tenora današnjice, svjetsku je slavu stekao snažnim i originalnim interpretacijama opernih rola od kojih se posebno izdvajaju uloga Verdijeva Othella i Saint-Saensova Samsona (Marijin perivoj, Trsat, u 21 sat)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Dubravka Dadić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/4808 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙