FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvanredni izbori za općinska vijeća u Velikoj i Vrhovinama

POŽEGA/VRHOVINE, 16. srpnja 2006. (Hina) - Za općinska vijeća Velike u Požeškoslavonskoj županiji i Vrhovine u Ličko-senjskoj danas se održavaju izvanredni izbori.
POŽEGA/VRHOVINE, 16. srpnja 2006. (Hina) - Za općinska vijeća Velike u Požeškoslavonskoj županiji i Vrhovine u Ličko-senjskoj danas se održavaju izvanredni izbori.

Općinskom izbornom povjerenstvu Velike prijavljeno sedam lista od kojih je šest stranačkih i jedna nezavisna lista. Na izvanredne izbore samostalno izlazi šest stranaka; HDZ, HSS, HSP, HSU, HB-pokret za modernu Hrvatsku , SDP te Nezavisna općinska lista - nositelj Mario Rich.

Do raspuštanja Općinskoga vijeća Velike koje broji 15 članova došlo je zbog neizglasavanja proračuna za ovu godinu. Vijećnici općinskoga vijeća u zakonskom roku, do kraja ožujka ove godine nisu usvojili proračun zbog sumnje u malverzacije s proračunskim novcem te dubioza u tvrtki "Velički komunalac" čiji je osnivač sama općina.

Vlada je za povjerenika ove općine imenovala je Matiju Lukića.

U starom općinskom vijeću Velike šest je vijećnika bilo iz HDZ-a , četiri HSP-a, zatim dvojica iz koalicije HSU i DC-a, HSS je imao također dvojicu vijećnika , a SDP-a jednoga vijećnika.

Općinsko vijeće Vrhovina je raspušteno jer nakon izbora nije osigurana zastupljenost pripadnika hrvatskog naroda. Ta dva vijećnika trebala su biti popunjena s liste HDZ-a i koalicijske liste SDP-HSS, a oba su izabrana samo s liste SDP-HSS.

Hrvatska vlada je 22. svibnja ove godine za tu općinu imenovala povjerenika Duška Dautovića.

Do raspuštanja općinskog vijeća Vrhovina vlast su obnašali koalicija SDP-HSS i dva vijećnika s liste SNS-a.

Na izvanredne izbore samostalno izlaze HDZ, SDSS i SNS dok sa zajedničkom koalicijskom listom izlaze SDP i HSS.

Za Općinsko vijeće Vrhovina bira se 11 vijećnika na pet biračkih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙