FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 15. srpnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 15. srpnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

SLAVONSKI BROD - Uprava "Đure Đakovića - Montaže" povukla je jučer prijepodne donesenu odluku o pripremama za evakuiranje svojih 39 radnika s gradilišta cementare u Chekki, 60-ak kilometara sjeverno od Bejruta u Libanonu. Po riječima direktora "Montaže" Darka Katića pripreme su obustavljene jer je nakon najnovijih informacija s gradilišta i novoj odluci o ostanku njemačkih i austrijskih partnera koji s hrvatskim radnicima obavljaju remont cementare, zaključeno kako je sigurnije ostati na gradilištu koje je izvan područja sukoba. "Obitelji radnika na radu u Libanonu bit će obaviještene o novim potezima Uprave. Želimo im poručiti kako se tamo gdje žive i rade ne osjećaju ratna djelovanja te su za sada sigurni. Rat je na jugu Libanona", rekao je direktor "Montaže".

ZAGREB - Senat Sveučilišta u Zagrebu jednoglasno je odlučio da će od Ustavnoga suda zatražiti ocjenu ustavnosti 53. članka Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata i članova njihovih obitelji, jer on već drugu godinu ima velik utjecaj na upisnu politiku, posebice na kvalitetnu i pravičnu provedbu razredbenoga postupka. O toj odluci Senata, donesenoj na sjednici 11. srpnja, jučer je izvijestila obnašateljica dužnosti rektora zagrebačkoga Sveučilišta Helena Jasna Mencer na konferenciji za novinare kojoj je tema bila upis studenta u prvu godinu studiju u akademskoj godini 2006./2007. Do ocjene Ustavnoga suda, Sveučilište će, ustvrdila je Mencer, kao i do sada, poštovati zakonske odredbe pa u skladu s njima ni jedan kandidat na koje se odnose spomenuta zakonska prava ne će ostati neupisan.

SPLIT - Tradicionalnim podizanjem festivalske zastave uz zvuke fanfara skladatelja Silvija Bombardelija te premijernom izvedbom Mozartove opere "Don Giovani" na Peristilu je sinoć svečano otvoreno 52. Splitsko ljeto. U premijernoj izvedbi "Don Giovanija", u režiji gosta iz Mađarske Attile Vidnyanszkog i pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja, naslovnu ulogu tumači Ivica Čikeš. Na ovogodišnjem Splitskom ljetu nastupit će više od 800 umjetnika iz Hrvatske i inozemstva, na ukupno 66 izvedbi 34 različita naslova. Bit će izvedeno pet opernih, dramskih i baletnih premijera. Predstave i koncerti osim na već uobičajenim i novim lokacijama u Splitu, ove će se godine prvi put održavati i u Trogiru, Kaštelima te u Supetru na Braču.

DUBROVNIK - Festivalski dramski ansambl sinoć je na 57. dubrovačkim ljetnim igrama ispod Minčete izveo Eshilovu trilogiju "Orestiju", prvu dramsku premijeru na Igrama. Predstavu je režirao Ozren Prohić. "Orestija" je izvedena u novom prijevodu Nevena Jovanovića i u koprodukciji HNK iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙