FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: odgođeno glasovanje o Upravnom vijeću Hine

ZAGREB, 13. srpnja 2006 (Hina) - Zbog nedostatka kvoruma Hrvatski sabor je kasno popodne za sat vremena odgodio glasovanje o Vladinu prijedlogu da se imenuje dio članova Upravnog vijeća Hine.
ZAGREB, 13. srpnja 2006 (Hina) - Zbog nedostatka kvoruma Hrvatski sabor je kasno popodne za sat vremena odgodio glasovanje o Vladinu prijedlogu da se imenuje dio članova Upravnog vijeća Hine.

Odgodi glasovanja prethodila je žustra rasprava na relaciji SDP-HDZ, u kojoj je SDP ponovio optužbe da Vlada predlaže nestručne kandidate, da krši proceduru i Zakon o Hini.

SDP je tražio poimenično izjašnjavanje o tri za tu stranku sporna kandidata - Božu Skoku, Dijanu Katicu i Dražena Jovića, no nakon tražene i dobijene stanke za sjednicu Kluba, zastupnici SDP-a vratili su se u Sabornicu, i odmah je napustili zbog čega je 'nestalo' kvoruma.

"Na pragu smo uvođenja stranačke kontrole nad medijskim prostorom, nakon biltenizacije Vjesnika na redu je biltenizacija Hine", izjavio je Antun Vujić (SDP), poručivši da SDP neće sudjelovati u "tako farsičnom izboru" članova Upravnog vijeća Hine.

Odlazak SDP-ovaca, Luka Bebić (HDZ) nazvao je manevrom kojemu je svrha ostanak staroga saziva Upravnoga vijeća koji bi izabrao novoga ravnatelja Agencije, jer sadašnjem istječe mandat.

To je svrha cijele priče i razlog ove opstrukcije, ustvrdio je Bebić, a Vujić uzvratio da novoga ravnatelja nitko nije spominjao.

Vi hoćete drugačiju, svoju Hinu, svoj bilten, poručio je SDP-ov zastupnik HDZ-ovcima.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks istaknuo je da Vlada ima zakonsko pravo predlagati svoje kandidate, a to što se nekome ti kandidati ne sviđaju ne bi trebao biti razlog za opstrukciju i namjeru da se izgubi kvorum i ne provede glasovanje.

Šeks je prekinuo zasjedanje, a nastavak najavio za sat vremena, dakle oko 19,30 sati do kada saborska većina namjerava skupiti potreban broj zastupnika za glasovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙