FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: Počele Glazbene večeri u Svetom Donatu

ZADAR, 12. srpnja 2006. (Hina) - Svečanim koncertom na zadarskom Forumu večeras su počele 46. Glazbene večeri u Svetom Donatu.
ZADAR, 12. srpnja 2006. (Hina) - Svečanim koncertom na zadarskom Forumu večeras su počele 46. Glazbene večeri u Svetom Donatu.

Pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija nastupili su Simfonijski orkestar RTV Slovenije, Zbor iz Graza, Oratorijski zbor crkve sv. Marka i Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić.

Na sceni je bilo oko 300 pjevača i izvođača, a izveli su Muziku za morske orgulje i orkestar što je praizvedba, koju je posebno za ovu prigodu skladao hrvatski skladatelj Anđelko Klobučar. Glazba izvođača tijekom ove melodije miješala se s glazbom koju proizvode Morske orgulje na zadarskoj rivi, za ovu prigodu snimljenu na kazetu.

U drugom dijelu programa izvedena je Carmina burana skladatelja Carla Orffa. Kao solisti nastupili su sopranistica Ivana Kladarin, tenor Sveto Matošić Komnenović i bariton Jože Vidic.

Koncert je izveden pred više tisuća Zadrana i brojnih turista. Među posjetiteljima su bili svi čelni ljudi grada Zadra i Zadarske županije, predstavnici zadarske nadbiskupije i svih ostalih institucija. Glazbene večeri otvorenima je proglasio predsjednik Gradskog vijeća Zadra dr. Zvonimir Brančić koji je rekao da su Glazbene večeri u Donatu dio identiteta ovog grada i dokaz da Zadar vječno živi.

U programu 46. Glazbenih večeri u Svetom Donatu je 14 koncerata. Održavaju se u raznim zadarskim crkvama i na trgovima, a dva koncerta su izvan Zadra, na Pagu i Silbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙