FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VAŽNA OBAVIJEST: DOPUNA VIJESTI HNA3632 "PRIMORAC: O UPISU..."

ZAGREB, 11. srpnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da unesu dopunu u vijest HNA3632 objavljenu pod naslovom "Primorac: o upisu djece branitelja treba pričekati odluku Ustavnog suda".
ZAGREB, 11. srpnja 2006. (Hina) - Molimo korisnike da unesu dopunu u vijest HNA3632 objavljenu pod naslovom "Primorac: o upisu djece branitelja treba pričekati odluku Ustavnog suda".

Prva dopunjena rečenica vijesti umjesto dosadašnje glasi: "Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izjavio je danas u Zagrebu kako će se glede upisa djece hrvatskih dragovoljaca na sveučilištima poštovati važeći Zakon, a očekuje se i mišljenje Ustavnog suda glede pojedinih članaka tog Zakona."

Dopunjenu vijest objavljujemo u cijelosti:

ZAGREB, 11. srpnja 2006. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izjavio je danas u Zagrebu kako će se glede upisa djece hrvatskih dragovoljaca na sveučilištima poštovati važeći Zakon, a očekuje se i mišljenje Ustavnog suda glede pojedinih članaka tog Zakona.

Po njegovim riječima najbolji studenti se ne trebaju bojati da će ostati neupisani. "Nama je veći problem kako upisati dovoljan broj studenata na tehničke fakultete i medicinu", dodao je.

"Hrvatska je zemlja s najmanjim brojem studenata u regiji", izjavio je, podsjetivši kako drugi imaju šest posto za razliku od Hrvatske koja ima tek 3,3 posto studenata na broj stanovnika.

Na novinarski upit misli li da zagrebački Filozofski fakultet namjerno izaziva krizu upisa djece hrvatskih branitelja, Primorac je odgovorio da ne želi vjerovati kako netko želi namjerno izazivati takvu krizu.

"Ministarstvo je odluku o upisu studenata prepustilo Sveučilištima", rekao je, ustvrdivši kako "nije u redu da djeca branitelja snose odgovornost za ono za što ni najmanje nisu kriva".

Uredništvo Hine

(Hina) ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙