FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirin najavio zapošljavanje novih ljudi na Korčuli i u PU dubrovačko-neretvanskoj

ZAGREB, 9. srpnja 2006. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin najavio je danas zapošljavanje novih, mladih kriminalista koji su završili Policijsku akademiju u policijskim upravama gdje je dosad bilo najviše problema.
ZAGREB, 9. srpnja 2006. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin najavio je danas zapošljavanje novih, mladih kriminalista koji su završili Policijsku akademiju u policijskim upravama gdje je dosad bilo najviše problema.

Na Korčulu i u dubrovačko-neretvansku Policijsku upravu dovest ćemo ljude s kontinenta, ali motivirat ćemo i domaće da se jave u policiju, rekao je ministar Kirin gostujući u emisiji HTV-a "Nedjeljom u 2".

Dodao je da će to policiji omogućiti da na određenim položajima zamijeni ljude koji nisu dobro obavljali svoj posao. S tim u svezi, najavio je promjenu kolektivnog ugovora budući da sadašnji (za državne službenike i namještenike) ne omogućava premještanje policijskih djelatnika bez njihove privole.

Rekao je da se u svim policijskim upravama dobro radi u sustavu unutarnje kontrole i nadzora. "Dokaz za to je da je ove godine zaprimljeno 275 disciplinskih predmeta za 295 djelatnika. U prvih šest mjeseci ove godine 21 je policijski djelatnik ostao bez posla, a ostali su suspendirani ili kažnjeni na drugi način", dodao je.

Na pitanje zašto policija na Korčuli, gdje je nedavno dvojici policajaca pobjegao pritvorenik za kojeg se smatra da je dugogodišnji lokalni narko-diler, nije prije poduzela mjere, ministar Kirin je odgovorio da je od Ravnateljstva policije i Uprave Kriminalističke policije izviješten da su poduzete sve potrebne mjere.

Dodao je da su prvu anonimnu prijavu za Korčulu i upetljanost policijskih službenika dobili još 1. svibnja 2005. i od tada se na tome radi, intenzivno snima i prate policijski djelatnici, ali se ne može ništa bez konkretnih dokaza ili da ih se uhvati na djelu.

Na pitanje je li ono što se dogodilo na Korčuli blamaža za MUP, ministar Kirin je odgovorio da bi "prije rekao da je to blamaža za policijske službenike koji su obavljali taj posao i za njihove nadređene". Rekao je da će zbog nonšalantnog odnosa prema poslu biti sankcionirani ne samo oni, nego i oni koji su o tome trebali voditi računa. Sankcionirani će biti i jer su nanijeli štetu ugledu MUP-a, dodao je ministar Kirin.

Upitan radi li se na Korčuli o sprezi policije, dilera i sudstva, odgovorio je kako to ne može javno tvrditi dok istraga ne završi svoj posao.

Na pitanje je li istina i ima li indicija da je jedan od policijskih službenika u Policijskoj postaji u Veloj Luci povezan s krijumčarenjem droge, ministar Kirin je odgovorio kako to ne može tvrditi jer nema takav podatak, ali će se ispitati svi navodi.

Ministar Kirin je rekao da danas prihvaćanje dužnosti šefa u MUP-u znači prihvatiti odgovornost, a ne samo plaću, te da su oni odgovorni za rad policajaca.

Upitan o nizozemskom fotografu koji je prije desetak dana pretučen u Splitu i njegovim pritužbama na policiju, ministar je rekao da su Nizozemcu poslali pismo isprike te poslali unutarnju kontrolu da istraži i sankcionira policajce ako su učinili propust. Dodao je kako građani ne smiju uzimati zakon u svoje ruke i da moraju ostaviti policajcima da rade svoj posao.

Ministar Kirin također je rekao kako od šefova policijskih uprava očekuje da se brinu o svojim djelatnicima i izvještavaju o njihovim dobrim i lošim potezima kako nadležni ne bi dobivali podatke iz anonimnih prijava i medija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙