FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra se otvara kamp Vira na Hvaru

HVAR, 9. srpnja 2006. (Hina) - Kamp "Vira", smješten sjeverozapadno od grada Hvara i jedini kamp na tom dijelu otoka, sutra će biti ponovno otvoren, potvrdila je voditeljica kampa Natalija Hajduk.
HVAR, 9. srpnja 2006. (Hina) - Kamp "Vira", smješten sjeverozapadno od grada Hvara i jedini kamp na tom dijelu otoka, sutra će biti ponovno otvoren, potvrdila je voditeljica kampa Natalija Hajduk.

Prije deset godina kamp je u velikom požaru bio u potpunosti uništen.

Kamp je u sastavu "Sunčanog Hvara", zauzima 116 tisuća metara četvornih 4 kilometra sjeverozapadno od Hvara u borovoj šumi uz 90 metara dugu plažu. Može primiti do 1200 ljudi kojima su na raspolaganju sadržaji kakve zahtjeva kategorizacija 3 zvjezdice, od teniskih terena, sportskih igrališta, trim staze, vodenih sportova, parkirališta, glačaonice, praonice, supermarketa, tri sanitarna čvora, do restorana i barova te drugih gostima neophodnih sadržaja. S gradom Hvarom povezan je izravnom autobusnom linijom.

Tijekom obnove kampa postavljene su u cijelosti nove instalacije i izgrađena je nova infrastruktura. U skladu s politikom zaštite okoliša sanitarni se čvorovi energijom napajaju iz solarnih ćelija.

Kamp će biti otvoren od Uskrsa, odnosno od travnja do početka studenoga, ističu u Upravi "Sunčanog Hvara", jer se poslovna politika kuće temelji na nastojanjima za produženjem turističke sezone, što Hvar, kao naš najsunčaniji otok, omogućuje i zaslužuje.

Kamp "Vira" u članstvu je Udruge hrvatskih kampova te njemačkog ADAC-a, vodećeg europskog autokluba koji ima i sekciju kampista.

Nakane "Sunčanog Hvara" su da taj kamp u konkurenciji 550 hrvatskih kampova kvalitetom izbori mjesto među prvih pet i dostigne najvišu kategorizaciju - 4 zvjezdice.

Cijena smještaja u glavnoj sezoni iznosi 7 eura po osobi te od 12 do 30 eura za parcelu ili kamping mjesto, ovisno o veličini i smještaju, odnosno posjeduje li gost kamper ili šator.

Da je kamp uistinu bio potreban Hvaru, svjedoči i veliki broj rezervacija već za prvi tjedan rada, doznaje se od recepcionarke Mare Stipić, a među njima ima i onih koji su u kampu odsjedali i prije više od deset godina kada je slovio za jedan od najljepših, najboljih i najopremljenijih na istočnoj obali Jadrana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙