FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 24. lipnja

ZAGREB, 24. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 24. lipnja.
ZAGREB, 24. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 24. lipnja.

GLINA - Obilježavanje 15. obljetnice oružanog otpora srpskom agresoru na prostoru Gline, 16. obljetnice osnutka Antiterorističke jedinice "Lučko" i 15. obljetnice osnutka specijalnih jedinica policije MUP-a RH. Svečanosti će kao pokrovitelj nazočiti predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks (Svečanost počinje u 9,15 sati).

TROGIR - Predstavljanjem restauriranog Radovanova portala iz 1240., proslavit će se završetak velikih restauratorskih projekata u predvorju trogirske katedrale svetoga Lovre koji su trajali dvije i pol godine. Očekuje se dolazak predstavnika UNESCO-a, ministra kulture Bože Biškupića te izaslanstava američkih i europskih fundacija za obnovu spomeničke baštine (u 18 sati).

DUBROVNIK - Svečano otvorenje Svjetskog natjecanja brodomaketara, koje će se od 24. lipnja do 1. srpnja održati u Dubrovniku. Svečanosti će nazočiti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Razgledat će izložbu maketa brodova i fotografija starih brodova u tvrđavi Revelin te pratiti spektakl brodova u staroj luci (početak svečanosti je u 18,45 sati ispred crkve sv. Vlaha, spektakl brodova pratit će se sa tvrđave Revelin, s početkom u 19 sati).

ŠIBENIK - Otvorenje 46. međunarodnog dječjeg festivala. Otvorenju će nazočiti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Šibensko kazalište izvest će predstavu "Neš ti biža", bajku s pjevanjem i plesom prema motivima priče H. C. Andersena "Princeza na zrnu graška", u režiji Mate Gulina (ljetna pozornica u 21 sat).

VUKOVAR - Proslava svetog Bone, zaštitnika Vukovara. S početkom u 17,30 sati predviđeno je okupljanje sudionika kod Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar na Dunavu, gdje će u 18 sati brodicama stići relikvije sv. Bone. Slijedi procesija gradskim ulicama do crkve sv. Filipa i Jakova u kojoj će biti služena svečana večernja molitva, a oko 19 sati slijedi prigodni program u dvorištu Franjevačkog samostana.

ZAGREB - Godišnja izborna skupština Hrvatskog žrtvoslovnog društva (Tribine grada Zagreba, Kaptol 27 u 11 sati).

ZAGREB - Koncert u okviru Prvog susreta hrvatskih klapa iz iseljeništva u Domovini. U ime Vlade RH kao pokrovitelja Susreta, otvorit će ga potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor. Prvi susret iseljeničkih klapa organizira Hrvatska matica iseljenika, u godini u kojoj obilježava 55. godinu osnutka (Mala dvorana KD Vatroslava Lisinskog u 19,30 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV:

ujutro - Dubravka Dadić

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01 4808 600

telefaks: 01 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙