FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska OTP banka preuzima Kulsku banku, svoju treću banku u Srbiji

BUDIMPEŠTA/ZAGREB, 7. srpnja 2006. (Hina) - Mađarska OTP banka potpisala je ugovor o kupnji 67 posto udjela Kulske banke iz Novog Sada, priopćeno je u petak iz te mađarske banke.
BUDIMPEŠTA/ZAGREB, 7. srpnja 2006. (Hina) - Mađarska OTP banka potpisala je ugovor o kupnji 67 posto udjela Kulske banke iz Novog Sada, priopćeno je u petak iz te mađarske banke.

Kupoprodajni ugovor, vrijedan 118,6 milijuna eura, potpisali su u ime OTP banke László Wolf, zamjenik generalnog direktora, i Sándor Móczár, savjetnik za pripajanje, te u ime Kulske banke Zdravko Pavičević, predsjednik Uprave, i Mita Katić, generalni direktor banke.

Mađarska OTP banka još je sredinom svibnja najavila akviziciju Kulske banke, čiji su najveći dioničari tada potvrdili kako podupiru ulazak OTP banke u vlasničku strukture ove srpske banke sa sjedištem u Novom Sadu. Predviđa se da će kupoprodajni proces biti dovršen u listopadu ove godine, navodi OTP banka u svojem priopćenju.

OTP banka već je prisutna u Srbiji i Crnoj Gori. Naime, u ožujku ove godine OTP banka preuzela je Nišku banku, a samo mjesec dana kasnije i Zepter banku iz Beograda. Zajedno s Kulskom bankom, tri će banke zajedno prema ukupnoj imovini zauzimati oko 3 posto bankarskog tržišta Srbije. Nakon spajanja triju banka, OTP banka će se usredotočiti na snažan organski rast kako bi klijentima ponudila puni spektar suvremenih financijskih proizvoda i usluga, stoji u priopćenje mađarske banke.

Prema financijskim pokazateljima za 2005. godinu, ukupna imovina Kulske banke iznosi 136,3 milijuna eura, a banka zauzima 1,5 posto bankarskog tržišta Srbije i Crne Gore. Prošle je godine Kulska banka zabilježila 12,1 milijun eura dobiti nakon oporezivanja, a dionički kapital banke iznosio je 68,8 milijuna eura. Banka pruža usluge za oko 62.000 klijenata putem mreže od 39 poslovnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙