FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH traži imovinu u Dubrovniku

SARAJEVO, 7. srpnja (Hina) -
SARAJEVO, 7. srpnja (Hina) -

Pravobraniteljstvo Bosne i Hercegovine obnovilo je tužbu pred Općinskim sudom u Dubrovniku protiv Marija i Romane Milutin, koje se sumnjiči da su protupravno uzurpirali dio zemljišta i pomoćne zgrade unutar područja koje pripada reprezentativnoj vili "Bosanka" na području dubrovačkog Srđa, prenosi u petak sarajevsko "Oslobođenje".

Vila "Bosanka" u vlasništvu je države BiH a njena prethodnica, bivša SR BiH, protiv dubrovačke obitelji Milutin spor je pokrenula još 1987. godine osporavajući zakonsku utemeljenost gradnje na zemljištu koje pripada vili.

"Oslobođenje" međutim ističe kako su vlasti u Sarajevu na ovaj svoj reprezentativni objekt gotovo zaboravile te su s iznenađenjem primili obavijest dubrovačkog suda koji je još 2002. godine prekinuo pranični postupak, a obavijest o tome u BiH je stigla 2003. godine.

Državna pravobraniteljica Dragica Miletić tek je tada zapravo doznala da je uopće vođen neki postupak u vezi s "Bosankom".

Vijeće ministara BiH ovog je tjedna raspravljalo o tom predmetu te je zadužilo ovlaštena ministarstva da od vlasti Hrvatske prikupe informacije tko trenutačno koristi vilu "Bosanka".

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolažu u Vijeću ministara BiH, ovu vilu gradske vlasti Dubrovnika već godinama iznajmljuju bogatoj klijenteli.

Osim vile "Bosanska", BiH na širem dubrovačkom području vlasnička prava polaže i na hotel "Vis 2" te vile "Stojanović" i "Lapad" kao i na vilu "Aurora" u Trstenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙