FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar- donacija za obnovu Ružičkine kuće

VUKOVAR, 3. srpnja 2006. (Hina) - U Vukovaru je danas potpisan ugovor kojim je Privredna banka Zagreb (PBZ) donirala 100.000 kuna za obnovu rodne kuće nobelovca Lavoslava Ružičke u Vukovaru.
VUKOVAR, 3. srpnja 2006. (Hina) - U Vukovaru je danas potpisan ugovor kojim je Privredna banka Zagreb (PBZ) donirala 100.000 kuna za obnovu rodne kuće nobelovca Lavoslava Ružičke u Vukovaru.

Ugovor su potpisali glavni direktor marketinga PBZ Grupe Dinko Lucić i upraviteljica Fundacije "Ružičkina kuća" Maja Rendulić.

Upraviteljica Fundacije "Ružičkina kuća" Maja Rendulić izrazila je nadu da će obnoviteljski radovi na u Domovinskom ratu stradaloj rodnoj kući nobelovca Lavoslava Ružičke završiti do kraja ove godine kada će obnovljena kuća biti predana na korištenje svim Vukovarcima, posebice mladima kojima će se, kako je istaknula, na taj način omogućiti uvid u život i djelovanje prvog hrvatskog nobelovca. Vrijednost obnove rodne kuće Lavoslava Ružičke iznosi 550.000 eura, a osim Muzejsko-memorijalnog centra vezanog uz život i rad Lavoslava Ružičke u obnovljenoj kući nalazit će se i Znanstveni centar HAZU-a dok će se u dvorištu izgraditi polivalentna dvorana za različite kulturne sadržaje.

Prvi hrvatski nobelovac Lavoslav Ružička rođen je 1887. godine u Vukovaru. Nobelovu nagradu za kemiju dobio je 1939. godine za rad na "Polimetilenima i višim terpenima". Umro je u 89. godini u Memmernu na Bodenskom jezeru, a pokopan je u Zuerichu.

Tijekom boravka u Vukovaru glavni direktor marketinga PBZ Grupe Dinko Lucić i vukovarski gradonačelnik Tomislav Šota potpisali su ugovor o kupnji zemljišta za izgradnju Sportsko-rekreacijskog centra koji će biti smješten pokraj Trpinjske ceste te izgradnju suvremeno opremljenog dječjeg igrališta na vukovarskom Otoku sportova.

Po riječima Dinka Lucića, PBZ je aktivno uključen u cijeli niz društevno korisnih projekata, a financijski potpomaže brojne humanitarne i socijalne ustanove i projekte. Tako je lani za donacije izdvojio 5,8 milijuna kuna, a za sponozorstva 7,9 milijuna kuna, rekao je Lucić dodajući kako je u donacijskim aktivnostima naglasak stavljen na djecu i mlade, te ugrožene obitelji i socijalne ustanove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙