FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemska Hrvatskoj izručila Muniba Suljića

ZAGREB, 25. lipnja 2006. (Hina) - Nizozemske vlasti danas su Hrvatskoj izručile Muniba Suljića, jednog od osuđenika u slučaju Pakračka poljana, doznaje se u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP).
ZAGREB, 25. lipnja 2006. (Hina) - Nizozemske vlasti danas su Hrvatskoj izručile Muniba Suljića, jednog od osuđenika u slučaju Pakračka poljana, doznaje se u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP).

"Hrvatska je policija od nizozemske policije preuzela i hrvatskom pravosuđu izručila Muniba Suljića, osuđenog na 12 godina zatvora zbog ubojstva muškarca na Pakračkoj poljani 1991.", izjavio je poslijepodne Hini glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun.

"Munib Suljić je u pratnji službenika hrvatskog Ureda Interpola u Zagrebu dopraćen poslije podne oko 13,30 sati redovitom zrakoplovnom linijom iz Amsterdama u Zagreb, i smješten je u zatvorsku bolnicu zbog zdravstvenog stanja", rekao je glasnogovornik Mehun.

Napomenuo je da ne može govoriti o Suljićevom zdravstvenom stanju, jer je to stvar liječnika, a ne policije.

Munib Suljić je presudom Županijskog suda u Zagrebu, od 15. rujna 2005., nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog ubojstva jednog muškarca 1991. na Pakračkoj poljani, pokraj sela Janja Lipa.

Tu mu je kaznu Vrhovni sud RH povećao za dvije godine, a presuda je postala pravomoćna 10. svibnja ove godine.

Uoči izricanja presude na zagrebačkom Županijskom sudu, Munib Suljić, koji se branio sa slobode, nestao je, pa je za njim bila raspisana međunarodna tjeralica.

Uhićen je u Den Haagu 1. lipnja ove godine, i od tada se nalazio u nizozemskoj zatvorskoj bolnici.

MUP RH priopćio je 6. lipnja ove godine kako je jedan od osuđenih u slučaju Pakračka poljana, Munib Suljić, uhićen 1. lipnja u Haagu, te da je u nizozemskoj zatvorskoj bolnici.

U istom priopćenju MUP je također naveo kako je zagrebački Interpol 1. lipnja zaprimio obavijest od Interpola iz Den Haaga da je haaška policija Suljića uhitila na temelju raspisane međunarodne potrage, te da je zbog zdravstvenih problema smješten u zatvorsku bolnicu.

MUP RH o tome je izvijestio hrvatsko Ministarstvo provosuđa radi dostave zamolbe za Suljićevim izručenjem, s popratnom dokumentacijom nadležnom tijelu Kraljevine Nizozemske, a Suljić je danas i izručen Republici Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙