FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: Ubojica iz Nazorove bio je član provalničke skupine

ZAGREB, 23. lipnja 2006. (Hina) - Tomislav Jakopović, koji je prošlog tjedna u Domu za nezbrinutu djecu u Zagrebu ubio suprugu, a potom i sebe, jedan je od šestorice osumnjičenih za krađe teretnih vozila i provale u nekoliko skladišta širom Hrvatske.
ZAGREB, 23. lipnja 2006. (Hina) - Tomislav Jakopović, koji je prošlog tjedna u Domu za nezbrinutu djecu u Zagrebu ubio suprugu, a potom i sebe, jedan je od šestorice osumnjičenih za krađe teretnih vozila i provale u nekoliko skladišta širom Hrvatske.

Zagrebačka policija izvijestila je danas da je Jakopović, zajedno s još trojicom hrvatskih i dvojicom državljana BiH provalio u skladišta u Zagrebu, Velikoj Gorici i Garešnici, pri čemu su ukrali i četiri vozila kojima su prevozili ukradenu robu.

Skupinu se sumnjiči da je u noći 25. svibnja provalila u skladište u Ulici kneza Branimira u Zagrebu i iz nezaključanog ormarića s vanjske strane skladišta uzela ključ teretnog vozila "mercedes sprinter". Vozilo su potom natovarili ukradenim bakrenim električnim kablovima i odvezli se do Jakopovićeve kuće, gdje su istovarili kablove. Vozilo su pokušali spaliti, no pojavili su se policajci, pa su pobjegli s vozilom koje je desetak dana kasnije pronađeno u Vrbovcu.

Policija ih tereti i za provalu s 9. na 10. lipnja u skladište u Velikoj Gorici iz kojega su ukrali bakrene namotaje, obujmice, kotliće i bakreni otpad. Sve su utovarili u teretno vozilo koje je, tvrdi policija, Jakopović prethodno ukrao na području Karlovca. Sumnja se da je ukradene predmete pokojni Jakopović prodao nepoznatoj osobi.

Provalnička skupina sumnjiči se i za provalu u tvrtku iz Garešnice, s 27. na 28. travnja, kojoj su ukrali "mercedes" i u njega utovarili oko 3,3 tone raznih bakrenih cijevi. I tu je robu, tvrdi policija, Jakopović prodao nepoznatoj osobi. Ukradeni "mercedes" kasnije je nađen u Zagrebu.

Jakopovića se s dvojicom državljana BiH tereti i za krađu automobila "daewoo espero" s parkirališta u Čazmi koji je kasnije pronađen u Zagrebu.

Ukupna materijalna šteta u svim provalama procjenjuje se na više od 430 tisuća kuna.

Trojica provalnika su uhićena, među kojima i jedan 19-godišnjak. Oni su privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, dok je za dvojicom državljana BiH raspisana potraga.

Tomislav Jakopović (22) je 16. lipnja tijekom posjeta djetetu u dvorištu Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici hicima iz ilegalnog pištolja ubio 25-godišnju suprugu Jelenu Sabinu Jakopović, a potom i sebe.

Tomislav Jakopović je od ranije bio evidentiran u policijskim dosjeima kao počinitelj kaznenih djela, krađa i teških krađa, a u dva navrata je prijavljen zbog ilegalnog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Za njim su na snazi bile raspisane četiri potrage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙