FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

A. Bagarić opovrgava Ronka i tvrdi da je dug županije 11,7 milijuna kuna

POŽEGA, , 21. lipnja 2006. (Hina) - Bivši požeški župan Anto Bagarić opovrgnuo je danas tvrdnje svoga nasljednika Zdravka Ronka da je dug Požeško-slavonske županije 342 milijuna kuna i naveo da stvarna dubioza te županije iznosi tek 11.7 milijuna kuna.
POŽEGA, , 21. lipnja 2006. (Hina) - Bivši požeški župan Anto Bagarić opovrgnuo je danas tvrdnje svoga nasljednika Zdravka Ronka da je dug Požeško-slavonske županije 342 milijuna kuna i naveo da stvarna dubioza te županije iznosi tek 11.7 milijuna kuna.

Od tih 11,7 milijuna kuna 4,3 milijuna odnosi se na štetu koju je županija pretrpjela plaćajući iz svoga proračuna sudski spor za Ljekarnu Požega. Uz to 600 tisuća kuna županija potražuje od Vodoprivrede Požega dok oko sedam milijuna kuna županiji duguje "Kamen Ingrad", rekao je Bagarić.

"Razumijem Ronkovu želju da pribavi novac za županiji, no ne može ga pribaviti podmetanjima i argumentima koji ne stoje. Da je kod premijera Ive Sanadera otišao s projektima i rekao da županiji nedostaje toliko i toliko novca vjerujem da bih ga i ja podržao u tom nastojanju. Ovako on traži alibi za sebe i programe kojih na žalost nema", rekao je Bagarić kategorički ustvrdivši da je Ronko zbrajao obveze i potraživanja županije šo je rezultiralo iznosom od 342 milijuna kuna.

"Jedina greška koju sam kao župan napravio je ta što trošenje 11 milijuna kuna prebačenih Županijskoj upravi za ceste nisam kontrolirano svaki tjedan, mjesečno ili tromjesečno, nego su izvješća o ostvarivanju programa stizala Županijskom poglavarstvo", rekao je bivši župan tvrdeći kako će pravo stanje u županiji dati i skorašnji nalaz državne revizije.

Po njemu za normalno funkcioniranje županija mjesečno treba oko četiri milijuna kuna, a Županijska uprava za ceste do milijun i 400 tisuća kuna.

Na konferenciji za novinare Bagarić je najavio kako je pokrenuo upravi postupak u cilju zaštite županijskih djelatnika te utvrđivanja zakonitosti sjednice Županijske skupštine na kojoj su izmijenjeni svi članovi školskih odbora i upravnih vijeća. Ističući primjer svoje tajnice koja je radila u njegovu uredu naveo je kako u njezinu rješenju stoji da se iz ureda za gospodarstvo raspoređuje ponovno u ured za gospodarstvo na radno mjesto kojega nema po sistematizaciji. To je očito kršenje zakona, rekao je.

Osvrnuo se i na požeški mjesečnik za ozbiljna i druga pitanja "Šilo", ustvrdivši kako ga u njemu već mjesecima orkestrirano napada i omalovažava urednik Zdravko Ronko.

Najavio je kako će ispitati tko stoji iza povlačenja zadnjega broja tog mjesečnika, te o tome kao i o sadržajima tog glasila izvijestiti Hrvatsko novinarsko društvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙