FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: odgovor Bajića u skladu s mojim očekivanjima i istinom

ZAGREB, 20. lipnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je rekao da
ZAGREB, 20. lipnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je rekao da

je odgovor glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića Đurđi Adlešić po kojem ga se ne može povezivati s odgovornostima za ratne zločine ili zločine protiv čovječnosti i međunarodnog prava 1991. i 1992. godine u Osijeku, u potpunosti u skladu s njegovim očekivanjima, s istinom i s dokumentacijom.

Potpredsjednica Hrvatskog sabora Đurđa Adlešić (HSLS) je radi javnosti tražila odgovor glavnog državnog odvjetnika, rekao je Šeks nakon današnje sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora i naveo da u tom odgovoru stoji da ga se na temelju svih dokumenata i raspoloživih dokaza ne može povezivati s odgovornostima za bilo kakve ratne zločine ili zločine protiv čovječnosti i međunarodnog prava 1991. i 1992. godine u Osijeku.

Šeks je upozorio i na drugo što je danas došlo od glavnog državnog odvjetnika, a odnosi se, kaže, na "famoznu kostrukciju" koju je u emisiji "Nedjeljom u 2" iznijela razriješena ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt: da je od srpskog ministra za ljudska prava i nacionalne manjine Rasima Ljajića dobila dokumentaciju prema kojoj ga se upliće i povezuje sa zločinima u Osijeku 1991.

"U dokumentaciji koju je Glavno državno odvjetništvo RH dobilo od Tužilaštva za ratne zločine u Beogradu i Ministarstva pravde Srbije se ime Vladimira Šeksa ne spominje, niti je na bilo kakav način vezano za neke ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i međunarodnog prava. Spominje sa samo u jednom jedinom kontekstu, a to je da postoji video snimka moga govora na osnivanju HDZ-a u Vukovaru 1990.", rekao je Šeks i ocijenio da se tu radi također o malicioznoj manipulaciji od razriješene ministrice, zamjerajući joj što se srpskog ministra tu pokušalo upotrijebiti kao glasnogovornika protiv predsjednika Hrvatskog sabora.

Šeks je danas negativno odgovorio na upit novinara ima li saznanja o tome je li glavni državni odvjetnik uputio zahtjev za skidanje imuniteta Branimiru Glavašu za pritvor.

"Kada bi došao zahtjev za odobrenjem za pritvor protiv zastupnika, tada državni odvjetnik ili istražni sudac podastire taj prijedlog predsjedniku Hrvatskog sabora koji ga proslijeđuje Mandatno- imunitetnom povjerenstvu", rekao je Šeks te dodao da takav prijedlog u Hrvatski sabor nije došao.

Najavio je da će redovna saborska sjednica početi u utorak (27. lipnja) i da će trajati do 15. srpnja, a u prijedlogu dnevnog reda je 79 točaka među kojima je i paket zakona iz oblasti zdravstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙