FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP-ove nagrade najboljim učenicima

GOSPIĆ, , 20. lipnja 2006. (Hina) - Pobjednicima ovogodišnjeg natjecanja "Imam žicu", koje Hrvatska elektroprivreda u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa organizira već dvanaestu godinu, u Gospiću su danas dodijeljene nagrade.
GOSPIĆ, , 20. lipnja 2006. (Hina) - Pobjednicima ovogodišnjeg natjecanja "Imam žicu", koje Hrvatska elektroprivreda u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa organizira već dvanaestu godinu, u Gospiću su danas dodijeljene nagrade.

Trideset učenika osnovnih i srednjih škola, koji su pokazali najbolja znanja u eksperimentalnoj fizici i strukovnim zvanjima, dobilo je po 3000 kuna na svečanosti u u nazočnosti potpredsjednika Hrvatskog sabora Darka Milinovića, čelnika Ličko-senjske županije i grada Gospića.

"Hrvatska elektroprivreda može opstati samo na znanju, na mladim visokoobrazovanim i stručnim kadrovima", istaknuo je prigodom uručivanja nagrada predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak. Nadam se da će mnogi od ovih nagrađenih učenika krenuti u nova znanja u godini kada obilježavamo 150 godina rođenja Nikole Tesle, dodao je Mravak istaknuvši nadu da će mnogi nadareni učenici sutra biti nasljednici u vođenju HEP-a.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa vodi posebnu brigu o nadarenim učenicima i stoga će utemeljiti posebnu bazu podataka svih učenika koji su osvojili te prestižne nagrade i one će služiti za njihov odabir i školovanje, rekla je, uz ostalo, prigodom uručivanja nagrada pomoćnica ministra Vera Šutalo.

Čestitajući u ime Hrvatskoga sabora nagrađenim učenicima, potpredsjednik Darko Milinović istaknuo je da je Gospić u svojoj povijesti bio nerijetko odlučujući za Liku, ali i za Hrvatsku, te da je po djelovanju Nikole Tesle to područje i te kako odredilo sudbinu napretka Europe i svijeta.

"U godini u kojoj obilježavamo 150. obljetnicu rođenja Nikole Tesle i kroz Memorijalni centar koji se uređuje u Smiljanu, Vlada i svi građani Hrvatske vraćaju Tesli sve ono što je on dao za Hrvatsku i svijet. Memorijalni centar trebao je davno prije sjati u Teslinu rodnom kraju - Smiljanu, ali nikad nije kasno", zaključio je Milinović, najavivši da će taj centar, u nazočnosti najviših hrvatskih dužnosnika, biti otvoren 10. srpnja ove godine.

Nagrađeni učenici i njihovi mentori obišli su trafostanicu u Brinju, Smiljan gdje se završava uređenje Memorijalnog centra "Nikola Tesla" te rodnu kuću Ante Starčevića u Velikom Žitniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙