FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Isplata duga umirovljenicima počinje u zadnjem tjednu lipnja

ZAGREB, 20. lipnja 2006. (Hina) - Isplata duga umirovljenicima započet će zadnji tjedan lipnja, za što je Vlada osigurala 1,2 milijarde kuna, priopćilo je danas Društvo za upravljanje umirovljeničkim fondom HPB Invest.
ZAGREB, 20. lipnja 2006. (Hina) - Isplata duga umirovljenicima započet će zadnji tjedan lipnja, za što je Vlada osigurala 1,2 milijarde kuna, priopćilo je danas Društvo za upravljanje umirovljeničkim fondom HPB Invest.

Onim umirovljenicima čije je ispravne i potpune prijave HPB Invest zaprimio do 15. lipnja, dug se počinje isplaćivati u prvom isplatnom valu krajem lipnja.

Onima koji do 15. lipnja na adresu HPB Investa nisu dostavili podatke o mjestu i načinu isplate, ili su podaci bili nepotpuni, HPB Invest će poslati dopis s uputama te će im, nakon što zaprimi i obradi potpune i naknadno poslane prijave, isplatiti njihova sredstva.

"HPB Invest trenutačno provodi posljednje tehničke i organizacijske pripreme kako bi na vrijeme isplatio prvu ratu udjela članovima Fonda. Važno je napomenuti da će

se novac isplatiti svim članovima Umirovljeničkog fonda u skladu s odabranim modelom i načinom isplate, bez obzira jesu li prijave o načinu isplate poslali do 15. lipnja ili će to učiniti naknadno, kao i to da ih njihova sredstva čekaju", napomenuo je predsjednik Uprave HPB Investa Dominik Lice.

Od ukupnog broja umirovljenika koji su prijavili način isplate njih, 77 posto odlučilo se za isplatu putem računa ili štedne knjižice u poslovnim bankama, dok je 23 posto članova Fonda odabralo isplatu putem poštanske uputnice.

Onima koji su se odlučili za isplatu putem poštanske uputnice HPB Invest će prije datuma isplate na kućnu adresu poslati dopis s "Uputničkim nalogom" i detaljnim objašnjenjem. Uputnički nalog je potvrda koja glasi na ime člana Fonda i služi za osobnu gotovinsku isplatu novca na šalterima Hrvatske pošte.

Sastoji se od ukupnog iznosa prve rate, broja uputnice, matičnog broja i osobnog broja umirovljenika, te datuma do kojeg se sredstva mogu podići.

Svi umirovljenici koji na svoje adrese prime Uputnički nalog trebaju se javiti u najbliži poštanski ured gdje će im novac biti isplaćen.

Ako iz nekog razloga, poput bolesti, nepokretnosti ili velike udaljenosti nisu u mogućnosti to učiniti, s poštarom ili poštanskim uredom mogu telefonski dogovoriti isplatu sredstava na kućnu adresu.

Članovi Fonda koji do datuma navedenog na Uputničkom nalogu ne podignu svoja sredstva trebaju se javiti u HPB Invest kako bi dogovorili način isplate, upozoravaju u HPB Investu.

Od 313.899 umirovljenika koji su odabrali kraći model isplate udjela, njih 84,5 posto, odnosno 265.246, poslalo je HPB Investu svoje podatke o načinu isplate udjela, dok je od 120.006 onih koji su odabrali duži model isplate udjela, njih 64,49 posto ili 79.788 prijavilo način isplate udjela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙