FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 20. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 20. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

GVOZD - U povodu Svjetskog dana izbjeglica, 20. lipnja, danas je počela Otvorena zabavna škola nogometa u Gvozdu, u kojoj će do subote sudjelovati 250 učenika nižih razreda osnovnih škola iz Vojnića i Gvozda. Škola se održava u organizaciji humanitarne udruge CCPA OFFS Hrvatska (Open fun foodball schools) i pod pokroviteljstvom Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Hrvatskoj. Zabavnom školom nogometa nastoji je poticati tolerancija i miran suživot u ovim područjima, koja su bila zahvaćena najstrašnijim ratnim razaranjima, te održati nadu u bolju budućnost ljudi koji su se vratili svojim kućama i onih koji su bili primorani ovdje osnovati novi dom, kazao je glasnogovornik UNHCR-a Hrvatska Neven Crvenković.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas članove obitelji pokojnog Andronika Lukšića, koji su mu predstavili svoj program stipendiranja školovanja na sveučilištu u Harvardu. Obitelj Andronika Lukšića, uglednog pripadnika hrvatske iseljeničke zajednice u Čileu i jednog od prvih stranih investitora u Hrvatsku, osnovala je Zakladu iz čijih će se sredstava financirati školovanje u Školi političkog upravljanja "John F. Kennedy" za osobe koje rade, ili se spremaju raditi u javnom sektoru u Hrvatskoj. Guillermo Lukšić pritom je obavijestio predsjednika Mesića kako, suprotno nekim glasinama, obitelj Lukšić nema namjeru poslovno se povući iz Hrvatske, već planira širenje svojih investicija, kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednika Republike.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader čestitao je danas u ime Vlade i svoje osobno svim građanima Hrvatske Dan antifašističke borbe, 22. lipnja. "Antifašizam je kao civilizacijsko opredjeljenje utkan u temelje samostalne, demokratske Republike Hrvatske. Šezdeset i pet godina nakon pristupanja antifašističkoj koaliciji, moderna hrvatska država temelji se na načelu pravednosti i vladavini prava, poštivanju ljudskih i manjinskih prava, socijalno-tržišnom gospodarstvu te na toleranciji, odbacujući svaki ekstremizam i radikalizam. Republika Hrvatska, uključena u suvremene europske tokove, spremna je ravnopravno sudjelovati u rješavanju europske budućnosti", kaže se u čestitci premijera Sanadera.

ZAGREB - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke (UBIUDR) u današnjem priopćenju u povodu novih slučajeva samoubojstava branitelja, postavlja pitanje odgovornosti za tu pojavu, ističući da se dosad, po brojnosti, ubila čak jedna brigada ratnika, najčešće ratnih vojnih invalida i dragovoljaca. Od 1990. do sredine ove godine zabilježeno je oko 1650 samoubojstava branitelja u prosječnoj dobi od 38 godina i zabrinjava što nitko kontinuirano ne istražuje razloge, kaže se u priopćenju. "Tražimo odgovornost i postavljamo pitanje: zbog čega se dosad u Hrvatskoj ubila jedna brigada ratnika i to nakon što su oslobodili zemlju i porazili srpskog agresora?"

ZAGREB - Državni centar 112 priopćio je da će se danas od 13 do 14,30 sati kod malograničnog prijelaza Bajakovo uništavati zaostale mine nađene na tom području. Zaostala minsko-eksplozivna sredstva bila su pronađena prilikom razminiranja u okviru projekta "Minska polja u graničnom pojasu između Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore", kaže se u priopćenju Državnog centa 112.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙