FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija i Italija priznale Crnu Goru

BEOGRAD/RIM, 15. lipnja 2006. (Hina) - Vlada Srbije u četvrtak je donijela odluku o priznanju Republike Crne Gore.
BEOGRAD/RIM, 15. lipnja 2006. (Hina) - Vlada Srbije u četvrtak je donijela odluku o priznanju Republike Crne Gore.

Nakon odluke Skupštine Srbije 5. lipnja, kojom je konstatirana samostalnost Crne Gore, stekli su se uvjeti i za uspostavu diplomatskih odnosa čime se pridonosi razvoju prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa Srbije i Crne Gore, navodi se u priopćenju srbijanske vlade.

Vlada je donijela i zaključak da se crnogorskim državljanima koji imaju prijavljeno prebivalište u Srbiji omogući prijam u državljanstvo Srbije. Odlučno je također da crnogorski studenti u uvjetima studiranja budu izjednačeni s državljanima Srbije.

Talijanski je ministar vanjskih poslova Massimo D'Alema u pismu crnogorskom kolegi Miodragu Vlahoviću priznao neovisnost Crne Gore, objavljeno je u četvrtak u Rimu.

U duhu zajedničke odluke Europske unije, potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova D'Alema posebnim pismom upućenim svome kolegi Vlahoviću je formalizirao talijansko priznanje Crne Gore, stoji u priopćenju talijanskog ministarstva vanjskih poslova, te se naglašava kako je talijanska namjera uspostavljanje punih diplomatskih odnosa između Rima i Podgorice.

U Podgorici postoji talijanski generalni konzulat, a generalni konzul će sada biti imenovan otpravnikom poslova. D'Alema u pismu naglašava namjeru talijanske vlade da još više intenzivira odnose s Podgoricom u područjima zajedničkog interesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙