FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrade Hrvatskog društva skladatelja

ZAGREB, 12. lipnja 2006. (Hina) - Hrvatsko društvo skladatelja objavilo je dobitnike godišnjih nagrada Društva za 2005. godinu, a nagrade će dobitnicima biti uručene na jesen, priopćeno je iz Društva.
ZAGREB, 12. lipnja 2006. (Hina) - Hrvatsko društvo skladatelja objavilo je dobitnike godišnjih nagrada Društva za 2005. godinu, a nagrade će dobitnicima biti uručene na jesen, priopćeno je iz Društva.

Nagrada "Boris Papandopulo" za autorsko stvaralaštvo u području ozbiljne glazbe pripala je skladatelju Mladenu Tarbuku za balet "Tramvaj zvan čežnja" (na slici), praizvedenom 15. travnja 2005. u okviru 23. Muzičkog biennala Zagreb/ISCM.

Nagrada "Vatroslav "Lisinski" za izvedbene umjetnosti i promociju hrvatske glazbe - solisti, ansambli, organizacije dodjeljuje se Cantus Ansamblu za koncert održan 22. listopada 2005. u Preporodnoj dvorani u okviru ciklusa Gradovi glazbe Europske radiotelevizijske unije.

Nagrada "Josip Andreis" za glazbenu publicistiku, muzikologiju i srodne znanosti dodjeljuje se jednakopravno i jednakovrijedno izdanjima "Kad je rock bio mlad - priča s istočne strane (1956. - 1970.)" autora Siniše Škarice u nakladi V.B.V., 2005. - "Hrvatski operni libreto" autora dr. sc. Dalibora Paulika u nakladi Goldenmarketing-Tehnička knjiga, 2005.

Nagrada "Milivoj Koerbler" za autorsko stvaralaštvo u području zabavne glazbe dodjeljuje se skladatelju, dirigentu, pijanistu i aranžeru Sjepanu Mihaljincu za cjelokupni životni opus.

Nagrada "Miroslav Sedak Benčić" za autorsko stvaralaštvo u području jazza dodjeljuje se jednakopravno i jednakovrijedno posthumno skladatelju i aranžeru Damiru Dičiću te skladatelju Krešimiru Hercegu za zajednički nosač zvuka Moonglow Serenade u nakladi Oktava d.o.o. Zagreb, 2005.

Skladatelju Saši Nestoroviću za skladbu Četiri reminiscencije za big band praizvedenu 25. studenog 2005. u kazalištu Kerempuh u okviru ciklusa Gradovi glazbe Europske radiotelevizijske unije, stoji uz ostalo u obrazloženju Hrvatskog društva skladatelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙