FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darko Vuletić novi predsjednik zagrebačkoga HSS-a

ZAGREB, 10. lipnja 2006. (Hina) - Zagrebačka Gradska organizacija HSS-a danas je na Izbornoj skupštini za predsjednika izabrala Darka Vuletića, pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.
ZAGREB, 10. lipnja 2006. (Hina) - Zagrebačka Gradska organizacija HSS-a danas je na Izbornoj skupštini za predsjednika izabrala Darka Vuletića, pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

Vuletić, kojega je među pet kandidata izabralo 58 od 100 izaslanika, na toj je dužnosti zamijenio Berislava Radića, koji je u travnju dao ostavku.

Novoizabrani predsjednik najavio je da će raditi na osnutku koordinacije HSS-ovih vijećnika u gradskim četvrtima, da će HSS-ovcima osigurati prostorije u kojima će se družiti, da će osnovati stranački klub seniora te da će otvoriti prostorije za rad HSS-ovih žena i studenata.

Osim predsjednika, zagrebački HSS danas je izabrao i po tri člana Časnog suda i Nadzornog odbora te njihove zamjenike.

Izbornu skupštinu pozdravili su mnogi gosti iz gradskih organizacija drugih stranaka te predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac.

Novoizabranom vodstvu uspješan su rad poželjeli i stranački kolege iz vrha HSS-a te predsjednik stranke Josip Friščić, koji je izvijestio o aktivnostima HSS-a na jačanju stranačke infrastrukture te o osnovnim ciljevima i pripremi za iduće parlamentarne izbore.

Spominjući ankete, koje u posljednje vrijeme bilježe znatan rast rejtinga HSS-a, Friščić je ocijenio kako to pokazuje da su građani prepoznali kvalitetne stranačke projekte.

No, ustvrdio je da je HSS, "prešavši rejting od 10 posto, prestao biti poželjan partner sa stoljetnom tradicijom i pitomim članstvom te postao ozbiljan politički takmac za vođenje države".

Iako smatra da je pred HSS-om strankom teško razdoblje u kojem će mu ostale stranke pokušati srušiti rejting, Friščić vjeruje da će ta stranka nakon parlamentarnih izbora iduće godine biti respektabilan čimbenik u vlasti.

Istaknuo je da se stranka ne želi opredjeljivati na bipolariziranoj političkoj sceni.

"Nismo ni za prodaju ni za udaju, nego stranka koja po svojoj tradiciji treba biti i bit će ona koja bira partnere", poručio je Friščić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙