FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Izbori u studenome 2007.

ZAGREB, 10. lipnja 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je da će parlamentarni izbori u Hrvatskoj biti održani u studenome iduće godine, te da sasvim sigurno neće doći do prijevremenih izbora.
ZAGREB, 10. lipnja 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je da će parlamentarni izbori u Hrvatskoj biti održani u studenome iduće godine, te da sasvim sigurno neće doći do prijevremenih izbora.

"S punom odgovornošću tvrdim da će se izbori održati u zakonski predviđenom terminu, dakle u studenom 2007.", kazao je Sanader u intervjuu Jutarnjem listu objavljenom u subotu. "Besmisleno je spekulirati o prijevremenim izborima, jer se oni sasvim sigurno neće dogoditi", dodao je.

Premijer je ustvrdio da je zadovoljan sadašnjim stanjem potpore građana ulaska u Europsku uniju. Drži da je tome doprinio cijeli niz čimbenika, a najvažnijim smatra što je između svih bitnih političkih stranaka postignut konsenzus oko ulaska Hrvatske u EU.

Smatra također da građani sve više osjećaju prednosti budućeg članstva, potkrijepivši to primjerom po kojem Hrvatska kao kandidat vrlo uspješno koristi predpristupne fondove EU-a.

Vezano uz datum ulaska u EU, Sanader je rekao da Hrvatska neće imati problema s ulaskom 2009., ako europski Ustav bude donesen 2008. ili početkom 2009. godine, No, postoji uvijek i mogućnost (u slučaju da Ustav tada ne bude donesen) da se nađe način za članstvo i kroz amandman na Ugovor iz Nice, kazao je Sanader.

Komentirajući pad potpore građana ulasku Hrvatske u NATO koja je niža od 50 posto, Sanader je rekao kako vjeruje da je tome uzrok poistovjećivanje rata u Iraku s NATO-om, što smatra pogrešnim. NATO štiti glavne vrijednosti slobodnog svijeta i ulazak u tu organizaciju ostaje jedan od glavnih ciljeva, rekao je.

Odgovarajući na pitanje vrši li Branimir Glavaš pritisak na istražnog suca prebacivanjem krivnje na navodne pretpostavljene, prije svega predsjednika Sabora Vladimira Šeksa, Sanader je rekao da Glavaš ne može vršiti pritisak na pravosuđe. Dodao je kako smatra da Glavaš pokušava izvršiti pritisak na javnost te da je cilj njegove kampanje javnost uvjeriti da se radi o političkom, a ne pravosudnom pitanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙