FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - 15. svibnja 2006.

ZAGREB, 16. svibnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općegservisa vijesti Hrvatska (OSV) za utorak 16. svibnja.
ZAGREB, 16. svibnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti Hrvatska (OSV) za utorak 16. svibnja.

Zvjezdicom (*) je označen događaji za koji je poziv stigao nakon emitiranja prve Najave događaja - Hrvatska - za utorak, 15. svibnja 2006..

(*) ZAGREB - Predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader primit će hrvatske znanstvenike povratnike iz inozemstva te nekoliko uglednih znanstvenika iz Hrvatske i rektore hrvatskih sveučilišta. Uz premijera Sanadera na svečanom prijamu nazočan će biti i ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. Dragan Primorac, (zgrada Vlade, Trg Sv. Marka 2, u 11,30 sati). Fotografi i TV-snimatelji mogu snimiti početak susreta, nakon kojeg su predviđene izjave za predstavnike medija.

ZAGREB - Sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na kojoj će se razmotriti prijedlog temeljnih sigurnosnih pokazatelja i rezultati rada MUP-a u prva tri mjeseca ove godine te u prošloj godini (Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg sv. Marka 6, 10 sati).

BRIJUNI - Seminar na temu "Prava nacionalnih manjina i njihova primjena na lokalnoj i nacionalnoj razini u Hrvatskoj, u čijem će radu sudjelovati i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović. Na seminaru će biti riječi o provedbi ustavnog zakona o nacionalnim manjinama, doprinosu Europske unije primjeni prava manjina na lokalnim i regionalnim razinama, te regionalnoj suradnji (Otvaranje konferencije je u 9 sati, a konferencija za novinare u 16.45 sati u hotelu Neptun).

ZAGREB - Konferencija za novinare Saveza samostalnih sindikata Hrvatske na kojoj će biti riječi o Nacrtu nacionalne strategije razvitka Hrvatske. Na konferenciji će o toj temi govoriti v.d. predsjednika SSSH Ivan Tomac i glavni ekonomist SSSH Mario Švigir (Krešimirov trg 2, 10.30 sati).

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Strukovno obrazovanje u funkciji razvoja gospodarstva i građanskog društva" koju organizira Hrvatska obrtnička komora. Na konferenciji će kroz izlaganja međunarodnih stručnjaka biti iznijeta europska iskustva o temama: Očekivanja poslodavca i prateće implikacije za sustav strukovnog obrazovanja, Okvir u Europskoj uniji za priznavanje profesionalnih kvalifikacija u strukovnom obrazovanju, Stav njemačkog gospodarstva prema Europskom kvalifikacijskom okviru. Konferenciju će otvoriti predsjednik Vlade Ivo Sanader (hotel Sheraton, 10 sati).

ZAGREB - Predstavljanje dvosveščane knjige "Aralica u očima književne kritike", koju je priredila Hrvojka Mihanović-Salopek. Uz priređivačicu knjige govorit će i akademik Ivan Aralica, književnik Josip Laća, te Branko Jazbec, predsjednik Uprave nakladničke kuće Znanje, koja je knjigu izdala (Velika dvorana Novinarskog doma, Perkovčeva 2, 11 sati).

PULA - Konferencija za novinare Arheološkog muzeja Istre i pulskog Konzervatorskog odjela Uprave za zaštitu kulturne baštine, u povodu arheoloških istraživanja na Forumu (Arheološki muzej Istre, 11 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Dubravka Dadić

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙