FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Poglavarstvo poskupjelo oglašivanje

ZAGREB, 9. lipnja 2006. (Hina) - Zagrebačko je Gradsko poglavarstvo danas poskupjelo cijenu reklama, reklamnih panoa i natpisa, pa će tako mjesečna najamnina za jumbo plakat u prvoj zoni s 240 porasti na 600 kuna.
ZAGREB, 9. lipnja 2006. (Hina) - Zagrebačko je Gradsko poglavarstvo danas poskupjelo cijenu reklama, reklamnih panoa i natpisa, pa će tako mjesečna najamnina za jumbo plakat u prvoj zoni s 240 porasti na 600 kuna.

I ta cijena je neznatna i morat će se razmišljati o ponovnoj promjeni (danas prihvaćena) Pravilnika i povećanju cijene jer je plakatiranje postalo velik biznis, a grad od toga gotovo nije imao ništa, a ni s ovom cijenom ne dobiva puno, rekao je na konferenciji za novinare nakon sjednice pročelnik Ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić.

Osim na gradskim parcelama novi Pravilnik određuje i naplatu reklama na privatnim parcelama, a cijena će biti 30 posto cijene reklama na gradskim parcelama, rekao je zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić. Kazao je da je teško reći koliko se u postotku povisuje cijena najma reklamnih panoa jer je riječi o raznim zonama. Do sada su bile tri zone, a sada ih se uvodi pet.

Uz najvažnije prometnice gdje je i najviše oglasnih panoa, primjerice Aleja Bologne, Ljubljanska i Jadranska avenija, cijena se s 20 povisuje na 50 kuna po četvornom metru pa će za jumbo plakat od 12 četvornih metara, za koji je do sada mjesečna najamnina bila 240 kuna, sada biti 600 kuna, rekao je Jelušić.

Inače, kad se takvi plakati iznajmljuju krajnjim korisnicima, cijena je od 400 do 500 eura, a to znači da grad još može povisivati cijene, rekao je.

Gradonačelnik Milan Bandić kazao je da će buduća gradska tvrtka "Zagreb plakat" moći naplaćivati 500 eura za plakatiranje, koliko sada korisnicima naplaćuju privatne tvrtke. Sva reklamiranja do 30 dana iz humanitranih razloga i važnih za grad i državu i dalje će biti besplatna.

Jelušić je rekao da je ta točka dnevnog reda bila jedna od glavnih razloga održavanja današnje sjednice, jer za 90 posto reklamnih panoa od njih nešto više od 500, 30. lipnja istječe rok, pa će ih morati obnoviti po novim cijenama.

Novinari su pitali i zašto je boksač Stjepan Božić odbio najam gradskog stana i hoće li dobiti drugi, a pročelnica Ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Ninoslava Zeković odgovorila je, uz ostalo, da ponuđeni stan ima dovoljno kvadrata za njega i suprugu.

Božić je odbio stan u Balokovićevoj 47, na trećem katu zgrade, površine 31,38 četvornih metara jer, uz ostalo, smatra da je premalen budući se u međuvremenu oženio te da je i jako udaljen od dvorane u kojoj vježba.

ZET-u je odobrena 17,1 milijun kuna pomoći za podmirenje obveza za dugoročne zajmove za rekonstrukciju pet tramvaja i nabavu 56 autobusa, a RŠC-u "Jarunu" 1,8 milijuna kuna za izradbu studija i projektne dokumentacije za gradnju Auto-Mobile-Kampa u okviru programa EU CARDS 2004.-PHARE 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙